Kayseri Kayseri önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptı

Kayseri önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptı

Paylaş
Kayseri önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptı

Kayseri önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES, Avrupa kıtası dışında ilk kez Kayseri’de gerçekleşen IXS Downhill Bisiklet Avrupa Kupası müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Bugünkü yarışlarla sona eren müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Uluslararası spor camiasının en prestijli organizasyonlarından olan IXS Downhill Avrupa Kupası heyecanı Türkiye’nin tek downhill bisiklet parkurlarının bulunduğu Erciyes Bike Park’ta yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş ile Uluslararası Bisiklet Federasyonu (Union Cycliste Internationale) UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Türkiye’de ilk kez organize edilen Avrupa Kupası, Erciyes Dağı’ndaki zorlu parkurlarda nefes kesici görüntülere sahne oldu. Müsabakaların birinci günü Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Üç branşta yapılan yarışlarda Master kategorisinde birinci Vehbi Taşkıran oldu. Elit kategorisinde ise Erdinç Karlı birinci oldu. U19’da ise Emir Melik Peker birinci olarak yarışmayı tamamladı.

Organizasyonun ikinci gününde ise Downhill Avrupa Kupası yarışları yapıldı. 4 branşta yapılan müsabakalarda Elit kategoride İran’dan Hossein Zanjanıan birinci, Taha Ghabeli ikinci, Nikzadeh Hossein üçüncü oldu. Yarışma sonunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, derece giren sporculara kupa ve madalyalarını verdi.

Erciyes’te iki gün süren yarışlarda Almanya, İsviçre, Romanya, İtalya, Slovenya, Polonya, Güney Kıbrıs, İran ve Türkiye’den yaklaşık 100 dağ bisikleti sporcusu mücadele etti. Sporcular, Erciyes Bike Park içerisinde bulunan bin 760 metre uzunluğunda ve rampaların, taş merdivenlerin, sert dönüşlerin, tonluk kayaların bulunduğu özel hazırlanmış parkurda zorlu arazi şartlarına karşı direnç göstererek şampiyonluk için yarıştı. 16 yılı aşkın süredir Avrupa’nın tüm ülkelerinde organize edilen IXS Downhill Kupası dünyanın en büyük ve en uzun yarışları olma özelliği taşıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı