Türkiye (Son Dakika) Kayseri'de canlı bomba dehşeti

Kayseri'de canlı bomba dehşeti

Paylaş
Kayseri'de canlı bomba dehşeti

Üst katları lojman olarak kullanılan Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda 1 polis şehit oldu, 18 kişi yaralandı. 3 terörist ölü ele geçirildi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bu sabah saat 09.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü’ne patlayıcı yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısında 1 polis şehit oldu, 18 kişi de yaralandı. Olayda, patlama nedeniyle parçalanarak ölen canlı bomba dahil 3 terörist ölü ele geçirildi.

>>> ERDOĞAN'DAN BDP'YE SUÇLAMA

Kahramanmaraş’tan bomba yüklü yeşil renkte otomobille gelen terörist bu sabah 09.30 sıralarında Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin ’Dur’ ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan terörist, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken emniyet lojmanları ve çevredeki iş yerleri büyük zarar gördü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7304","7304","201205","7304-4.jpg");


Kulakları sağır eden patlamada polis memuru Ahmet Gebel şehit oldu. Teröristin parçalanarak öldüğü saldırıda, çoğu çocuk 18 kişi yaralandı. Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7296","7296","201205","7296-2.jpg");

ŞEHİT OLDUĞU AÇIKLANAN POLİSLERDEN BİRİ HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Kulakları sağır eden patlamayla ortalık kan gölüne döndü. Gelen bilgilerde 2 polis memurunun şehit olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de önce 2 polisin şehit olduğunu açıkladı, sonra bir açıklama daha yaparak bir polisin doktoların da çabalarıyla son anda hayata döndürüldüğünü söyledi.

Şahin, “Bir polis memurumuz maalesef şehit oldu. Önce doktorların hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan arkadaşımızın ise durumu ağır. Onun dışında durumu ağır 7 kişi var, 10 da hafif yaralımız var” dedi.

'BİR TERÖRİST KAÇTI' İDDİASI

Olay sonrasında bir teröristin kaçtığı iddia edilirken polisin Pınarbaşı'nda bir eve baskın düzenlediği öne sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI UYARMIŞTI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin iki gün önce NTV’de katıldığı bir programda PKK’nın alışılmadık eylemler yapabileceğini söylemişti. Şahin “İstihbarat sayesinde PKK eylemlerinin yüzde 90’ı engelleniyor. Terör örgütü çılgınlaştığı için alışılmadık eylemler yapabileceğini de bekliyoruz.” uyarısı yapmıştı.

BAKAN ŞAHİN'DEN KAYSERİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada 1 polisin şehit olduğunu, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 18 civarında kişinin yaralandığını söyledi.

Bakan Şahin, şöyle devam etti:

“Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır.”

Bakan Şahin, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

İNTİHAR SALDIRISINDA KULLANILAN OTOMOBİL, SAHTE BELGELERLE MARDİNLİ BİR KİŞİ ADINA ALINMIŞ


Kayseri’de Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan aracın Mardinli E.Ö. isimli kişiye sahte evraklarla satışının yapıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan E.Ö., yapılan sorgulamasının ardından serbest bırakıldı.

Pınarbaşı Emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda 1 polis memurunun şehit, 18 kişinin ise yaralandığı olayda kullanılan bomba yüklü 06 E 1819 plakalı otomobillin satışı Mardinli, E.Ö. isimli kişinin adına yapıldığı ortaya çıktı. Araç satış bilgilerine ulaşan Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale ekipleri, otomobilin sahibi görünen E.Ö.’nün evine baskın düzenledi.

Gözaltına alınan E.Ö.’nün yapılan sorgusunda, hiç bir şeyden haberi olmadığı ortaya çıktı. Sahte belgeler düzenlenerek aracın satışının E.Ö.’ye yapılırken, satış işlemlerinin hangi şehirde gerçekleştirildiği soruşturma nedeniyle açıklanmadı. E.Ö., yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

TERÖRİSTLER ARACI GAZİANTEP’TEN ALDI İDDİASI

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde fark edilen ve yakalanacaklarını anlayınca önce el bombası atıp, ardından bulundukları araçtaki patlayıcıları patlatan teröristlerin olayda kullandıkları otomobili Gazianep’ten satın aldıkları iddia edildi.

Otomobili Gaziantep’ten aldıktan sonra, önce Osmaniye’ye ardından Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesine gittikleri öne sürülen teröristler, burada jandarma kontrolüne takılınca planlarının bozulduğu ve Pınarbaşı ilçesine doğru kaçmaya başladıkları öne sürüldü. Pınarbaşı ilçe Emniyet Müdürlüğü önünde polisin ’dur’ ihtarı üzerine el bombası atan ardından otomobili patlatan teröristlerin parçalanarak öldüğü bildirildi.
Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri çevrede incelemelerde bulunurken, emniyet müdürlüğünün bahçesinde patlamadan hasar gören araçlarda çekicilerle götürüldü.

Bombalı saldırının meydana geldiği ilçede yaklaşık 50 kişilik grup tekbir getirip ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Polise uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak Emniyet Müdürlüğü’nün yakınına kadar yürüdü. Barikat kuran polis, gruptakilerin ilerlemesine izin vermedi. Gruba izin vermeyen polis müdürü, "Deliller henüz toplanmadı. O yüzden yürüyüşünüze izin vermiyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.

BOMBALI SALDIRIDA KULLANILAN OTOMOBİLİ SATANLAR GAZİANTEP GÖZALTINA ALINDI

Haberin Devamı


Kayseri'de meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili olarak Gaziantep’te iki kişi gözaltına alındı. Pınarbaşı İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü’ne patlayıcı yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili yapılan ilk inceleme sonucu, saldırıda kullanılan otomobilin satışının Gaziantep’te yapıldığı ortaya çıktı. Satış işlemlerinin yapıldığı Gaziantep 9’ncu Noteri’nin güvenlik kameraları incelemeye alındı.

Görüntülerde yapılan inceleme sonunda otomobilin satışında aracı olan oto galericisi Nejdet Ö. ve, otomobili satan Erkan Ö. gözaltına alındı. 2 kişi Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alındı. Polis ayrıca saldırıda kullanılan bombaların nerede yüklendiğini araştırıyor.


Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK- Vedat DOĞAN/PINARBAŞI (Kayseri), (DHA)- Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)

Haberin Devamı