Kayseri Kayseri’de elma ağaçları zarar gördü

Kayseri’de elma ağaçları zarar gördü

Paylaş
Kayseri’de elma ağaçları zarar gördü

Kayseri’de elma ağaçları zarar gördü

Olcay DÜZGÜN-Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde çifçinin elma ağaçları bilinmeyen bir nedenle zarar gördü.
Yeşilhisar ilçesi Kovalı Mahallesi’nde elma üretimiyle geçinen çiftçinin elma ağaçları henüz bilinmeyen bir nedenle zarar gördü. Çiçekleri dökülen ağaçlarda büyük çaplı zarar meydana geldi. Kovalı Mahalle Muhtarı Hakan Burcu, “Bu yıl elma ağaçlarında donla ilgili bir sıkıntımız var. Sigortası olmasına rağmen TARSİM ve İlçe Tarım Müdürlüğü de ne olduğunu bilemiyor. ‘Sizin meyvelerinizdeki sıkıntı şu’ diyemiyorlar. TARSİM’e biz bu ağaçlarımızı sigorta yaptırıyoruz. Fakat TARSİM'in bize teminat ödemesi için ‘çiçeklerindeki meyve tutum yerlerindeki siyahlığı benim görmem gerekir’ diyor. Yoksa hasar tutamayacaklarını söylüyorlar. Biz bunu 2019 yılında da yaşadık. Yanında bulunduğum ağaç normalde 250 kilo elma veren ağaç olması gerekirken bu sıkıntı nedeniyle 20-30 kilo anca meyve verecek. TARSİM’in bunu kapsama alması gerekiyor” diye konuştu.
Mahalle halkı olarak zor durumda olduklarını belirten Burcu, “Burası meyvecilikten geçinen bir mahalle. Çadırkaya ve Ovaçiftlik Mahalleleri de bu sıkıntıyı yaşıyor. Ağaçlarda yaşadığımız sıkıntı, meyveler tutmadı. Meyveler şuan dökülüyor. Yüzde 90 civarındaki meyvelerde zarar mevcut. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Şuan mahallemiz mağdur. Ayrıca, çiftçimizin bu konudan dolayı bankaya olan borçlarının faizsiz 5 yıla bölünerek yapılandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı