Kayseri Kayseri'de 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' protokolü

Kayseri'de 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' protokolü

Paylaş
Kayseri'de 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' protokolü

Kayseri'de 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' protokolü

KAYSERİ,(DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında '2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı' kapsamında, yürütülecek faaliyetlerle ilgili afet farkındalık eğitimi iş birliği protokolü imzalandı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıra ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız katıldı. Vali Günaydın, 2021'in 'Türkiye Afet Eğitim Yılı' olarak ilan edildiğini belirterek, "Sayın İçişleri Bakanımızın başlatmış olduğu bu çalışma ile 81 vilayetimiz de kurumlarımızda çalışan kamu görevlilerimizin, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın üyelerinin eğitime tabi tutulmaları için AFAD tarafından gerekli çalışmalar başlatıldı. İlimizde de toplumun her kesimini eğitime tabi tutabilmek için, Erciyes Üniversitemizle protokol imzalayarak, bu eğitimi verecek hocalarımızla ilgili bir çalışma başlatıyoruz" dedi.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, 'Afet Eğitimi ve Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında tüm vatandaşların eğitiminin planlandığını belirterek, yapılan bu çalışmalarda emekleri geçenlere teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı