Kayseri Kayseri'de yılın ahisi, törenle kaftanını giydi

Kayseri'de yılın ahisi, törenle kaftanını giydi

Paylaş
Kayseri'de yılın ahisi, törenle kaftanını giydi

Kayseri'de yılın ahisi, törenle kaftanını giydi

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, yılın ahisi seçilen Ali Yüksel, ‘Ahilik Kaftanı’nı giydi.
Melikgazi ilçesindeki Ahi Evran Zaviyesi önünde gerçekleşen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat ve Esnaf Odaları Başkanları katıldı. Törende konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, "Ahilikte baş şehir Kırşehir. Ancak biz de ilimizde Ahi Evran'ın yaşadığı Kayseri'de elimizden geldiği kadarı ile Ahilik kültürünü yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kültürün yaşatmasında katkı sunan tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Ahi Evranımız Kırşehir ile anılır ama Kayserimizde anılmasının ya da bir başka şehrimizde anılmasının hiç bir mahsuru yok. Çünkü o insanlığa mal olmuş bir değerdir. Ahi Evran 'eline, beline, diline sahip ol’ diyor. Bu İslam'ın öğretisi. Bizlerde elimizle, dilimizle ya da başka türlü şekliyle insanlara sıkıntı oluşturmama yönünden gayret göstermeliyiz. Bu değerleri paylaşmalıyız, zenginleştirmeliyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından değerlendirme komitesinin oy birliği kararı ile 50 yıla yakın zamandır esnaflık yapan Ali Yüksel'e 'Ahilik Kaftanı' giydirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı