Kayseri Kayserigaz'ın Tomarza'da ilk abonesi Tomarza Belediyesi oldu

Kayserigaz'ın Tomarza'da ilk abonesi Tomarza Belediyesi oldu

Paylaş
Kayserigaz'ın Tomarza'da ilk abonesi Tomarza Belediyesi oldu

Kayserigaz'ın Tomarza'da ilk abonesi Tomarza Belediyesi oldu

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'nin Tomarza ilçesinde geçen hafta kullanıma açılan doğalgazın ilk abonesi Tomarza Belediyesi oldu. Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, doğalgazla yeni tanışan ilçe halkına güvenli ve verimli kullanım uyarılarında bulundu.
SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz’ın 19,5 milyon TL’lik yatırımla doğalgaz götürdüğü Tomarza’daki ilk doğalgaz kullanan abonesi Tomarza Belediyesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ekim Cumartesi günü canlı bağlantı ile katıldığı törenle birlikte doğalgazla buluşan Tomarza’da, 24 Ekim Perşembe gününden itibaren doğalgaz kullanılmaya başlandı.
14 Nisan 2018 tarihinde temeli atılan ve 1,5 yılda tamamlanan proje ile hizmet halkalarına Tomarza’yı eklediklerini kaydeden Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, SOCAR Türkiye çatısı altında yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Kayserigaz’ın Tomarza’da bulunan abonelik merkezinden abonelik başvurularının alınmaya başladığını da ifade eden Akbaba, “Şirketimizin ilçedeki abonelik merkezine şimdiden çok sayıda başvuru geldi. İç Tesisat Birimi’mize 300’den fazla ruhsat projesi ulaştı. Bu yılın sonuna kadar 500’e yakın abonenin doğalgaz kullanmaya başlayacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
GÜVENLİ VE VERİMLİ DOĞALGAZ KULLANIM REHBERİ HAZIRLANDI
İlçede doğalgazın bilinçli ve verimli kullanımı için tüketicilere destek olmayı hedefleyen Kayserigaz, Tomarzalıları bilgilendirme yönünde de çalışma başlattı. 2003 yılından bu yana hizmet verdikleri Kayseri’de kaliteli ve güvenli hizmet anlayışı ile yol aldıklarını dile getiren Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, Tomarza Belediyesi’nin doğalgaz kullanmaya başlaması sonrasında da tüketicileri bilgilendiren açıklamalarda bulundu. Güvenli doğalgaz kullanımı için havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerektiğinin altını çizen Akbaba, “Kayserigaz olarak bizim onayımız olmadan abonelerimiz tesisatlarına kesinlikle müdahale etmesin. Yetkisiz firmalara da müdahale ettirmesinler” çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı