Kayseri Kayserili koleksiyonerden müze vaadi

Kayserili koleksiyonerden müze vaadi

Paylaş
Kayserili koleksiyonerden müze vaadi

Kayserili koleksiyonerden müze vaadi

Yasin DALKILIÇ-İsmet KÖZELO/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'li koleksiyoner Mehmet Akgül, 40 yıldır biriktirdiği Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait eşyalarla Kayseri'ye iki müze kazandıracağını söyledi.
İş insanı ve koleksiyoner Mehmet Akgül (66), 40 yıldır oluşturduğu koleksiyonlarının bir bölümüyle müze açağını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüştüğünü ve kendisine destek vermeye hazır olduğunu söyleyen Akgül "Bir koleksiyonerin temel görevi bencil olmamasıdır. Koleksiyonerler topladığı eserleri mutlaka toplumla paylaşması gerekir. Kültür varlıklarına gerekli ilgi ve destek sunulmuyor. Koleksiyonlar müzeye dönüştürülmüyor" dedi.
Kayseri'ye temel koleksiyonu olan Selçuklu ve Osmanlı hat sanatı, hat malzemeleri ve tespihin yer aldığı koleksiyonu kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadığın belirten koleksiyoner Mehmet Akgül, "Restoresi tamamlanan Jandarma mektebinde 4 bin 500 eserden oluşan temel koleksiyonum Selçuklu, Osmanlı hat sanatı ve hat malzemesi, tespih koleksiyonum yer alacak. Hat sanatı eserleri İstanbul'da ki evimden gelecek. Eserlerin sergileneceği vitrinlerin hazır hale getirilmesi durumunda ilk müzemiz 6 ay içinde hazır olacak" dedi.
Kısa zaman içinde Kayseri'de Osmanlı'da maden sanat eserlerin yer aldığı müzeyi de kazandırma çabası içinde olduğu söyleyen Akgül, "Osmanlı'da maden sanatı gündelik ve toplumsal yapının var olduğu her alana girmiştir. Her mekanda kullanılan maden sanat eserleri var. Bende maden sanat eserlerini bir araya getirerek, Kayseri'ye 2'nci bir müze kazandıracağım. Benim açımdan iddialı bir koleksiyon" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı