Spor Kayserispor'dan yılın transferi

Kayserispor'dan yılın transferi

Paylaş
Kayserispor'dan yılın transferi

Altay'ın 17 yaşındaki yıldız adayı Okay Yokuşlu 2 milyon 300 bin lira bonservis bedeli karşılığında Kayserispor'a transfer oldu

Altay’da oynadığı futbolla dikkati çeken ve Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor, Samsunspor, Gençlerbirliği ve Manisaspor’un da transfer listesinde yer aldığı ifade edilen Okay Yokuşlu için Altay ile Kayserisporlu yöneticiler arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı.

Okay Yokuşlu’nun Türk futbolunun yükselen yıldızı olduğunu belirten kulüp başkanı Ahmet Taşpınar, "Bana göre Kayserispor, yılın en büyük transferini gerçekleştirdi.

Altay Kulübü ise tarihinin en yüksek bonservis bedelini elde ederken yetiştirici kulüp kimliğinin zirvesine ulaştı. Okay Yokuşlu transferinin her iki kulüp için de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TRANSFER YASAĞI KALKACAK

Okay Yokuşlu’nun Kayserispor’a gidişinin hemen ardından transfer yasağını kaldırmak için harekete geçtiklerini kaydeden Taşpınar, "Transfer yasağına neden olan yerli futbolcular ve teknik adamlarla görüşmelere başlıyoruz. Bu hafta içinde yasağı kaldırmayı planlıyoruz.

Dosyaları TFF’de olan birçok eski oyuncu ve teknik direktörle geçen hafta görüşerek önemli mesafe katettik. Hafta sonuna kadar tüm çalışmalarımızı sonuçlandırmış olacağız" dedi.

REKOR ÜCRET

Daha önce Gökhan Değirmenci ve Eren Güngör’ü Kayserispor’a, Musa Çağıran’ı Galatasaray’a vererek "yetiştirici kulüp" kimliği ile ön plana çıkan Altay’ın, Okay’a karşılık alacağı 2 milyon 300 bin lira ile kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelini elde etmeyi başardığı belirtildi.

Son iki sezonda Altay ve milli takım formalarıyla 82 maça çıkan, özellikle ay-yıldızlı forma altındaki performansıyla Avrupa’da da takip edilen 17 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki günlerde Kayserispor’la sözleşme imzalayacak.

Haberin Devamı