Kayseri KAYSO Akademi'de ‘Liderlik’ konulu eğitim

KAYSO Akademi'de ‘Liderlik’ konulu eğitim

Paylaş
KAYSO Akademi'de ‘Liderlik’ konulu eğitim

KAYSO Akademi'de ‘Liderlik’ konulu eğitim

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) bünyesinde kurulan Akademi Platformunda ‘Liderlik’ konulu eğitim düzenlendi.
KAYSO Akademi kapsamında düzenlenen ‘Liderlik’ konulu eğitime, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, OSTİM Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İİBF Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Sığrı, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve KAYSO üyeleri katıldı. Prof. Dr. Sığrı, konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, “Yönetici günlük işleri takip eder ve çarkların dönmesini sağlar. Lider ise, zor dönemlerde ve değişim dönemlerinde ortaya çıkar. Geleceği planlar. Bazen iyi bir yönetici olmayanlar iyi bir lider olabilir ama bizim idealimiz, iyi bir insan, iyi bir yönetici ve üzerine liderlik inşa etmektir. Gerektiğinde de liderliği kullanmaktır. Liderleri en iyi test eden zamanlar kriz dönemleridir. Liderin en önemli özelliklerinden bir tanesi de bilgi ve uzmanlıktır” diye konuştu.
Liderliğin yol haritası hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Sığrı şunları söyledi; “Bir lider yada yönetici önce fark etmeli. Artık Batı’da kurumsal farkındalığı artırmak için bilinçli uygulamalar yapılıyor. Ardından farkındalığı yüksek olmalı. Yani içinde bulunduğu anın farkında olmalı. Çevresinde, sektöründe hatta dünyada neler olup bittiğini bilmeli. Kendine öz muhasebe yapmalı ve kendini hesaba çekmeli. Rol model almalı. Sektördeki en iyi örneklerle kendini kıyaslama yapmalı. Asla geç kalmaktan korkmamalı, ilk adımı atamamaktan korkmalı. Çünkü balık ne zaman tutulursa o zaman tazedir.”
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı