Kayseri KAYÜ Rektörü Karamustafa: Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

KAYÜ Rektörü Karamustafa: Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Paylaş
KAYÜ Rektörü Karamustafa: Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

KAYÜ Rektörü Karamustafa: Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Şehrimiz ve ülkemiz için üniversite olarak çalışmalarımızı gayretli olarak sürdürüyoruz" dedi.
KAYÜ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal gazete ve televizyonların temsilcilerini ağırladı. Programda konuşan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 5 Mayıs 2019 yılında kurulan üniversitede 10 bin 937 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Karamustafa, "Kurulduğumuz dönemde yüzde 92'si ön lisans, yüzde 8'i ise uygulamalı fakültesinin öğrencilerinin oluşturduğu üniversiteydik. Yapılan çalışmalar ve gösterilen gayretlerle dikkat çeken üniversitelerden olduk. Şu an ön lisans programlarımız yüzde 102 dolu. Akademisyen sayımız ise 260 oldu. Bu yıl çocuk gelişim bölümüne öğrenci alacağız. Gelişme içerisinde olan bir üniversite olarak kampusumuz bize yetmiyor. Kampusumuzu genişletmeye devam edeceğiz. Bizden önce ilçelerde üniversiteler adına kurulmuş binaların her biri haraptı. İçleri yakılmış, yıkılmıştı. Gayretimiz ve hayırseverlerin katkısı ile üniversite binalarını ayağa kaldırdık. Kent genelinde üniversitemize ait 12 araştırma ve uygulama merkezimiz var. Bu merkezlerimizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Şehrimiz ve ülkemiz için üniversite olarak çalışmalarımızı gayretli olarak sürdürüyoruz" diye konuştu.
Toplumsal fayda oluşturan Gıda Üniversitesi Akademisi oluşturduklarını söyleyen Karamustafa sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece kampuste eğitim veren üniversite değiliz. Toplum yararına çalışmalar yapan üniversiteyiz. Bunu da sözde değil özde yapıyoruz. Eğitim ve bilimin dokunduğu üretimler yapacağız. Bunu da belediyelerle iş birliği içerisinde yapacağımız projelerle gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızın evlerinde ürettiği sirke, reçel ve diğer ürünlerin her birinde bilimsel dokunuşlar yapacağız. Taş ustalığı başta olmak üzere unutulmuş mesleklerin yeniden hayata geçirilmesi için Talas Belediyesi ile protokol imzaladık."
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı