Kayseri KAYÜ’de açış dersi etkinliği

KAYÜ’de açış dersi etkinliği

Paylaş
KAYÜ’de açış dersi etkinliği

KAYÜ’de açış dersi etkinliği

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Üniversitesi’nin (KAYÜ) 2021-2022 akademik dönemi açış dersi etkinliği düzenlenen etkinlikle yapıldı.
KAYÜ 2021-2022 akademik dönemi açış dersi etkinliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mercan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ile Prof. Dr. Semra Aksoylu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Okan Karahan, Genel Sekreter Mehmet Akkuş, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Seyfettin Kaan Altınkaynak ile üniversitenin senato mensupları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “1200’lü yıllarda Ahi Evran tarafından kurulan bir esnaf dayanışma teşkilatı olan Ahilik, kardeşliği, cömertliği, yiğitliği, fedakârlığı, doğruluğu, dürüstlüğü, ahlakı, sanatı, aklı ve bilimi esas alır. Esnafın kurallarını ortaya koyan başarılı bir sistem olan Ahilik, ticarette doğruluğu emir kılar. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik, bütün güzel özelliklerin birleştiği bir düzendir. Biz Kayseri Üniversitesi olarak ahiliğe büyük önem vermekteyiz. Özellikle mezuniyet törenlerinde bizim kültürümüzde hiçbir olmayan uygulamaların yerine, bizim kadim kültürümüzün ve Anadolu irfanının önemli bir parçası olan Ahilik kültüründen gelen şed kuşatmayı mezuniyet törenlerimizde yaşatmaya çalışmaktayız” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Kadim kentimizde yükseköğretimin temeli 1206 yılında kurulan Gevher Nesibe Şifahanesi ve Medresesi ile atıldığı bilinmektedir. Dünyanın ilk tıp fakültesi olarak da bilinen Gevher Nesibe Şifahanesi ve Medresesi, 1890 yılına kadar hizmet verdi. Cumhuriyet döneminde ise 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak Gevher Nesibe Tıp Fakültesi açılırken, 1977 yılında kurulan Kayseri İşletme Fakültesi ile 1978 yılında kurulan Kayseri Üniversitesi, ilk fakülteleri olmuşlardır. Günümüzde ise dört fakülte ve on bir meslek yüksekokulu ile 2018 yılında kurulan Kayseri Üniversitesi’nin bünyesine 2020 yılında yeni kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de dahil edilmesiyle fakülte sayısı beşe yükseldi. Bugün Kayseri Üniversitemiz, beş fakülte, on bir meslek yüksekokulu, bir lisansüstü enstitü ve dokuz uygulama ve araştırma merkezi ile öğrenci sayısı açısından Kayseri şehrinin ikinci büyük üniversitesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı