Merkez Kazakistan iş heyeti NİTSO'yu ziyaret etti

Kazakistan iş heyeti NİTSO'yu ziyaret etti

Paylaş
Kazakistan iş heyeti NİTSO'yu ziyaret etti

Kazakistan iş heyeti NİTSO'yu ziyaret etti

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- KAZAKİSTAN'dan Niğde'ye gelen iş adamları heyeti, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nı (NiTSO) ziyaret etti.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ikili ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek amacıyla Kazakistan Alım Heyeti ile NiTSO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri organizasyonu gerçekleştirildi. Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Bitkisel Ürünlerin Üretim ve İşleme Daire Başkanı Sultanov Azat, Kazakistan Türkistan Eyaleti Tarım İl Müdürü Badyrakov Nurbek, Atamekan Ulusal Girişimciler Odası Türkistan Başkanı Absattarov Dınmuhammed ve farklı sektörlerdeki iş adamlarından oluşan heyeti, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, NiTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve NiTSO üyesi ilgili sektör temsilcileri karşıladı.
Ziyarette kısa bir konuşma yapan NiTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, ikili ticari ilişkilere ivme kazandırmak ve iş hacmini artırmak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Tarihsel bağları olan bu iki milletin ticari anlamda da bağlarının kuvvetlenmesi temennimizdir. Belki burada atılacak adımlar, söylenecek sözler iki şehir arasında ticaretin güçlenmesine yardımcı olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından yapılabilecek ortak faaliyetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. NiTSO üyesi olan firmalar ile Kazak firmaları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı