Merkez Kazazedeye çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü hakim karşısında

Kazazedeye çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü hakim karşısında

Paylaş
Kazazedeye çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü hakim karşısında

Kazazedeye çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü hakim karşısında

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA’da geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen trafik kazasında Murat Işık’ın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü Mert Ersudaş, hakim karşısına çıktı. Ersudaş, “Kaza sebebiyle üzgünüm. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Mert Ersudaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaza, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi Sanayi Caddesi’nde geçtiğimiz Nisan ayında meydana geldi. İddiaya göre, Dursun Kavaklı yönetimindeki 16 AT 395 plakalı otomobil, merkez istikametine seyir halindeyken 16 ACJ 502 plakalı aracı sollamak istediği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kavaklı’nın kullandığı araç önce sollamak istediği otomobile, daha sonra da bariyerlere çarparak durabildi. Araç içerisinde bulunan Dursun Kavaklı ve 2 arkadaşı otomobilden aşağıya indiği sırada arkadan gelen Mert Ersudaş’ın kullandığı 16 R 0330 plakalı otomobil, önce yol üzerinde bulunan 5 kişiye daha sonrada otomobile çarparak savruldu ve 100 metre ileride durabildi. Can pazarının yaşandığı kazada, Dursun Kavaklı, Hacı Kahraman ve Murat Işık hastaneye kaldırıldı. Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, sürücü Mert Ersudaş ise tutuklandı.

“KAZA SEBEBİYLE ÜZGÜNÜM”

Bursa 12.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 2 ile 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Mert Ersudaş’ın yargılanmasına başlandı. Hakim karşısına çıkan Mert Ersudaş, “Kaza sebebiyle üzgünüm. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Hayatını kaybeden Murat Işık’ın yakınları ise, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı