Spor Kazım Fransa'da ilk golünü attı

Kazım Fransa'da ilk golünü attı

Paylaş
Kazım Fransa'da ilk golünü attı

Fransa Ligue 1'de, sahasında Boulogne 0-0 berabere kalan Bordeaux, 48 puanla haftayı lider kapattı

Fransa liginin son şampiyonu Bordeaux, sürpriz bir çıkış yapan ve ikinci sıraya kadar yükselen Montpellier ile arasındaki puan farkını korumak amacıyla çıktığı maçta oldukça isteksiz bir futbol ortaya koydu.

Bordeaux, golcü futbolcusu Marouane Chamakh ile oyunun uzatma dakikalarında bir gol buldu, ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Bordeaux kalecisi Ulrich Rame, son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla mağlubiyeti önleyen isim oldu.

MONTPELLIER TAKİBİ SÜRDÜRÜYOR

Ligin sürpriz ekiplerinden Montpellier, çıkışını Marsilya’yı 2-0 yenerek, Bordeaux ile arasındaki puan farkını 6’ya indirdi. Cumartesi günü oynanan maçta Montpellier’i galibiyete taşıyan golleri 49. dakikada Kerim Ait Fana ve 77. dakikada Benoit Cheyrou kendi kalesine attı.

Üçüncü sırada yer alan Lille, kuzey derbisinde sahasında Racing Lens ile karşılaştı. Son 3 maçını kaybeden Lille, bu maçı zor da olsa 1-0 kazandı ve puanını 40’a yükseltti.

MEVLÜT’ÜN GOLÜ YETMEDİ

Fransa liginde 7 şampiyonluğu bulunan Lyon, Mevlüt Erdinç’in de formasını giydiği Paris St Germain’i konuk ettiği maçta, 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen oyunun son 15 dakikasında bulduğu 2 golle galip gelmesini bildi ve 4. sıraya yükselerek gelecek sezon yapılacak Avrupa kupalarına katılma şansını korudu.

Maçın ilk yarısında daha iyi oynayan Paris St Germain, 10. dakikada Mevlüt’ün attığı golle 1-0 öne geçti. PSG Mamadou Sakho’nun 61. dakikada kırmızı kart görmesiyle maçın geri kalan zamanında kontrolü rakibine teslim etti.

Rakibinin 10 kişi kalmasından faydalanan Lyon, kurduğu baskının sonucunu 77. dakikada Gomis ve 81. dakikada Cris’in attığı gollerle aldı.

KAZIM İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Ara transfer döneminde Fenerbahçe’den Toulouse’a transfer olan Kazım Kazım, Fransa’daki ilk maçında Le Mans’a karşı oynadı. Le Mans’ın sahasında oynanan maçta, 51. dakikada Paulo Machado ve 62. dakikada Andre-Pierre Gignac’ın attığı gollerle 2-0 öne geçen Toulouse, rakip takımdan İdir Ouali’nin 69. dakikada attığı gole engel olamadı.

Toulouse’u rahatlatan golü ise Kazım Kazım, 83. dakikada attı ve maç 3-1 Toulouse’un üstünlüğüyle sona erdi.

GOL KRALLIĞINDA NENE ÖNDE

13 Nene (Monaco)
11 Gervinho (Lille)
9 Mevlüt Erdinç (Paris St Germain)
Lisandro Lopez (Lyon)
Mamadou Niang
(Marsilya) Pierre-Alain Frau (Lille)
8 Youssouf Hadji (AS Nancy)
Park Chu-young (Monaco)

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTANIN MAÇLARI

Boulogne - Montpellier
Grenoble - Auxerre
Lens - Le Mans
Nice - Lille
Paris SG - Lorient
Sochaux - Nancy
Rennes - Bordeaux
Saint-Etienne - Monaco
Toulouse - Lyon
Marsilya - Valenciennes

3

Haberin Devamı