Yaşam Keçiler üniversiteli oldu

Keçiler üniversiteli oldu

Paylaş
Keçiler üniversiteli oldu

Uludağ Üniverstesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yapılan testleri başarıyla geçen keçi, üniversite kampüsünde kalmayı garantiliyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki keçiler, yapılan testleri başarıyla geçerse çiftlikteki kalabiliyor.

Haberin Devamı

Keçilerin çok meraklı hayvanlar olduğunu belirten Merkezin teknik sorumlusu Doç. Dr. Abdulkadir Orman,''Oğlaklar korkusuz... Bizim yetiştirme usullerimiz dışında, onları haşin bir şekilde yetiştirdiğiniz zaman keçilerde bir korku oluşuyor. Bu durumda, hayvanların yanlarına, yabancı biri girdiğinde ürkekleşiyorlar. Fakat bizim işletmemizde böyle bir durum söz konusu değil.

Biz, hayvanlarımızı gayet rahat bir şekilde yönlendiririz" dedi. İşçilerin bir ıslık ile hayvanları istenilen yere rahatlıkla yönlendirdiklerine dikkat çeken Orman, "Keçilerimizi birtakım testlerden geçiriyoruz. Bu testlerden sonra da başarılı olan keçilerimizi işletmemizde tutmaya devam ediyoruz. Onlardan yavru almaya gayret gösteriyoruz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Yetiştirdikleri keçilerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerine satıldığını belirten Orman, ''Yetiştirdiğimiz hayvanların özellikle verimlilikleriyle alakalı ıslah çalışmaları yaparken, bazı hayvanlardaki davranış özelliklerini de dikkate alıyoruz. Şöyle ki biz sadece ikizlik ve süt verimi gibi hayvanın verim özelliklerini değil, hayvanlarda birtakım davranış bozuklukları, agresyon, hırçınlık, tarafımızdan kabul görmeyen davranışlar" dedi.

Bu tür hayvanların sürülerinde istemediklerini belirten Orman, "Müzde bulunmasını istemiyoruz. Dolayısıyla da seçmiş olduğumuz hayvanlardan aldığımız yavrularda da daha yönetilebilir, daha muhlis bir sürü elde etmeyi amaçlıyoruz'' dedi.,

AA