Ankara Keçiören'de 'kadına şiddet' kınandı

Keçiören'de 'kadına şiddet' kınandı

Paylaş
Keçiören'de 'kadına şiddet' kınandı

Keçiören'de 'kadına şiddet' kınandı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Keçiören ilçesinde, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında bir araya gelen kadınlar, turuncu maske ve şal takarak kadına yönelik şiddeti kınadı.
Keçiören Belediyesi tarafından Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen programa, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Belediyesi Kent Konseyi kadın temsilcileri, mülteci kadınlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programa katılanlar turuncu maske ve şal takarak kadına yönelik şiddeti kınadı. Kadınlar ayrıca gökyüzüne balon bıraktı.
'MUTLAKA ÖNLEMLER ALMALIYIZ'
Başkan Altınok, kadına yönelik ve aile içi şiddetin arttığını, toplumsal bir sıkıntı olan kadına yönelik şiddetin üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Altınok, "Hiçbir şey şiddetin gerekçesi olmaz, şiddetin mazereti olmaz. Kırmak, dökmek, yıkmak, vurmak bunlar ne erkeğe ne de kadına yakışan eylemlerdir. Kadına yönelik şiddetin ana sebepleri arasında alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile ekonomik sebepler yer alıyor. Şiddet olaylarından en çok da çocuklar etkileniyor. Şiddetin eğitimle ya da eğitimsizlikle de alakası yok. Bu anlamda arabulucu olma noktasında adımlar atmalıyız. Bunun nedenlerini ev ev gezerek anlatmalıyız. Bu konuda mutlaka önlemler almalıyız." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı