Yaşam Kediler 6, köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölüyor

Kediler 6, köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölüyor

Paylaş
Kediler 6, köpekler 17 saat aç kalırsa donarak ölüyor

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, kışın bir köpeğin 17 saat, bir kedinin ise 6 saat aç kalması halinde donarak öldüğüne dikkat çekerek, herkesi hayvanlara sahip çıkmaya davet etti

İDOHA Başkanı Av. Nilay Parlar Ateş, ülke genelinde uzun zamandan bu yana görülmeyen kar yağışının şiddetini artırarak devam ettiğine dikkat çekerek, "Sokaktaki canlarımızın saklanıp ısınacak bir yerleri yok. Her yer kar altında kaldığından dolayı kendilerine yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Kışın bir köpek 17 saat, bir kedi 6 saat aç kalırsa maalesef donarak ölüyor. Tüyleri onları soğuktan korumuyor. Sokak hayvanları bizlere muhtaç hale geldi" dedi.

Geçen kış bu kadar yoğun kar yağışı olmadığı halde yiyecek bulamadığı için İnegöl merkezine bir ayı yavrusunun indiğini hatırlatan Ateş, "Yüksek bölgelerin yoğun kar altında kaldığı bugünlerde yiyecek bulmakta zorlanan binlerce canlı, köylere, ilçe merkezine gelmek zorunda kalacak. İnegöl Belediyesi’nin desteğiyle sokak hayvanları için kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın da katkılarını beliyoruz. Yahabi hayvanlar ve sokak hayvanları için yemek artıkları, kuşlar için buğday ve benzeri tahıl ürünlerini vatandaşlarımız belediyeye teslim etsin. İmkanları yoksa 153’ü arayarak belediyeden gelip almalarını istesin. Yavru kedi ve köpekler, soğukla mücadele edemeyecek durumdad. Bu bakımdan, yavru köpek veya kedi görüldüğü takdirde, yine 153 aranarak, mümkünse yavrular anneleri ile birlikte belediyeye teslim edilmeli. Soğukla geçene kadar yavrular belediye barınağında bakılacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, yemek artıklarını ellerinden geldiğince sokak hayvanlarına vermeleri" dedi.

İHA

Haberin Devamı