Yaşam Kedilere 'yenidoğan ünitesi' oluşturuldu

Kedilere 'yenidoğan ünitesi' oluşturuldu

Paylaş
Kedilere 'yenidoğan ünitesi' oluşturuldu

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi bünyesinde, kedileri yönelik 'yenidoğan ünitesi' oluşturuldu

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Bakım Merkezi Müdürü Veteriner Mürsel Büyükçoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003’te kurulan merkezin, hayvan bakımı konusunda çok önemli bir işlev üstlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hayvanların her türlü rahatsızlıklarında, tedavileri ya da operasyonlarının yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Büyükçoban, "Özellikle anne kediler için böyle bir ortam sağlamak çok önemliydi.

Şu anda bir kedimiz doğum yaptı ve 3 adet yavrusu dünyaya geldi. Doğumundan itibaren onu yavrularıyla birlikte yeni ünitemize aldık" dedi.

Büyükçoban, doğum yapma aşamasında 7 kedilerinin daha bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda sevimli 3 yavru anneleriyle zaman geçiriyorlar. Doğum sonrası dinlenme, yemek yeme ve oynama bölümleri var. Dışarıdan gelebilecek bir hastalığa karşı da hijyenik ortamlarından hiç çıkarmıyoruz. 1,5 ay anne ve babalarıyla kalıyorlar. Daha sonra anneleri kısırlaştırıyoruz. 7 kedimiz daha doğum yapacak. Bu nedenle toplam 10 adet ’yenidoğan ünitesi’ daha yaptırıyoruz."

Haberin Devamı

AA