Kefal havyarı 600 liradan alıcı buluyor
Karadeniz’de balıkçılar tarafından avlanan kefalin yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan alıcı buluyor
27 Haziran 2019 , Perşembe 16:06
Sinop'ta balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, havyarların genellikle haziran ve temmuz aylarında hazırlandığını söyledi.
Haberin Devamı
Son yıllarda havyar fiyatında artış yaşandığını, bunun da kefalin azalmasından kaynaklandığını anlatan İbrahim Gündoğdu, geçen yıl kilogramı 500 lira olan havyarın bu sene 600 liradan satıldığını kaydetti.
'HAZIRLAMASI ÇOK ZAHMETLİ'
Havyar yapmanın zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğunu vurgulayan İbrahim Gündoğdu, "Havyar çok değerli olmasından ötürü pahalı. Aynı zamanda yapması çok zahmetli. Önce tuzluyoruz, daha sonra kurutarak satışa hazır hale getiriyoruz. Şu ana kadar 9 kilogram hazırladım. 2-3 kilogram civarında sattık. Vatandaşımız tabii ki almak istiyor ancak fiyat pahalı geliyor" dedi.
BUNLARI DA OKUYUN
- Kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanak! Meteoroloji ve AKOM saat vererek 45 şehri uyardı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü
- Fatih’te firari maymun ‘Momo’ görenleri şaşırttı
- Deprem sonrası Yozgat’ta 147 ev için hasar ihbarı yapıldı