Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen her şeyi Hande Fırat'la Gece Görüşü'nde değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ittifak konusu için ''Biz iş birliği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla... Bizim iş birliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle... İş birliği vatandaş ile yapılır. Doğrudan her vatandaşın oyunu isteyeceğiz.'' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Haberin Devamı

Biz Cumhuriyet'i Ankara'da kurduk, dolayısıyla Ankara'da kutlanması lazım.

Bitmeyen bir havalimanı açıldı. Neden? Sayın Erdoğan bizim inandığımız şekilde yeterince sahip çıkmıyor Cumhuriyet'e. Tek adam rejimlerinin olduğu yerde Cumhuriyet şeklen vardır. Usulen vardır. Bizim anladığımız anlamda bir Cumhuriyet yoktu orada.

Havalimanı açılışına neden katılmadı?

Havalimanı açıldı, maliyeti nedir. Bunu biliyor muyuz? İhale yapıldı, yandaşlar için. Yolcu garantisi verildi. Biz bütün bunlardan rahatsızız. Neden yolcu garantisi veriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Ankara'da kutlanır. Önce buna uymamız lazım. Bu gelenektir. Devlette gelenek kalmadı. Devleti ayakta tutan kurallardır. siz bütün kuralları yerle bir ediyorsunuz. Devlet hepimizin devleti.

Haberin Devamı

Havalimanın ismi üzerinde çok durmadım. Bu kadar şaibeli bir yere Atatürk ismini verilmesi uygun değil. Bir sürü insan öldü, kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Şu anda o havalanı yapan 31 işçi cezaevinde. Neden hapishanedeler? Siz oraya Atatürk ismini koyacaksınız, bu olmaz.

Türkiye ırk temeline dayalı bir devlet değildir, bir siyasi bilinç devletidir. Irk temelli bir şey yok orda. Eskiden beri okunuyor Andımız. Oturdular çözüm sürecinde bunu kaldıracağız dediler.

DANIŞTAY'IN ANDIMIZ KARARI

İstiklal Marşı'nda ırktan bahsedilmiyor mu? Kimin ırkı bu. Danıştay'ın neden 5 yıl sonra kararı vermesini inanın bilmiyorum, o kadar çok geç kararlar alınıyor ki. Osman Kavala mesela bir yıldır içeride. Devletin tutarlı yönetildiği kanısında değilim. Hangi devletten söz ediyorsunuz. Erdoğan devleti var. Hakim karar verir, fırça atar. Böyle bir devlet yönetimi mi olur ya? Bunlar evrensel hukuka göre karar verir, yanlış da karar verebilir. Ama yargı kararını denetleyen başka kurullar vardır.

İTTİFAK KONUSU

Biz iş birliği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla... Bizim iş birliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle... İş birliği vatandaş ile yapılır. Doğrudan her vatandaşın oyunu isteyeceğiz.

TAZMİNAT DAVALARI

32 tazminat davası açılmış. 32 davadan kesin olarak kaybettiğim tek dava var. Evet Burhaniye'deki yazlığımı sattım, bunu ödemek için. Götürdüm mahkemenin veznesine yatırdım parayı. Man Adası belgelerinin hepsi doğrudur. O zaman ben niye tazminat ödüyorum? Beni parayla pulla yıldıramazlar. Amaçları benim konuşmamam. 900 bin lira tazminat ödedim, eve sattım ve bir kısmını da borç aldım. CHP'nin kasasından bir kuruş bile para alınmadı. Şahsi hesabımdan ödedim hepsini. Benim de açtığım davalar var. Ben 5 paralık davalar açtım, 5 kuruşluk.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI

Kendisiyle görüşüyoruz. Siyasetin önemli bir aktörüdür. Yerel birikimi olan bir insan. Saygı duyulması gereken bir siyasetçi. Şimdiden Ali mi olacak, Veli mi olacak bilmiyoruz. Memnuniyet anketi yapıyoruz şu anda. İsimler üzerinden tartışmanın anlamı yok.

BAŞARISIZ OLURSA İSTİFA EDECEK Mİ?

Benimle ilgili kararı Erdoğan mı veriyor. Biz başarısız olmayacağız, başarılı olacağız.

''TOPLUM SİZİN YANINIZDA''

Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı Sıla ile yaptığı görüşmeyi CNN Türk'te anlattı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Kendisini aradım, üzüntülerimi dile getirdim. Türkiye'nin sevilen sanatçısı. Kadına, sanatçıya şiddeti kabul etmiyoruz. Sanatçı toplumun dinlediği, beğendiği bir kişi. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Üzülmemesini söyledim. Toplum sizin yanınızda dedim."