Kemer Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi

Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi

Paylaş
Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi

Kemer Belediyesi'nde aralık meclisi

KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi'nin aralık ayı meclisi Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yönettiği oturumda yapıldı. Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya CHP grubu katılmadı. Toplantı öncesi belediyenin borçları ve yapılan yatırımlarla ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "31 Mart'tan 2 Aralık'a kadar belediyemizin ödemiş olduğu borç 26 milyon 100 bin lira. Nakit yapılan yatırım 5 milyon 500 lira. Şu anda Kemer Belediyesi'nin bankada 20 milyon lira parası var. Bunun yanı sıra belediyenin şirketinin 9 milyon lira borcu yapılandırıldı. 500 bin lira önden verildi ve ayda 400 bin lira olarak ödemelerimizi yapıyoruz. Göynük Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nin devamında 470 metrekare sıcak asfaltla kaplandı. Aynı asfalt ekibi Ayışığı'na giden yola geçecek. Şu anda Ayışığı'nda arkadaşlar yağmur suyu drenaj hatları ve elektrik direklerinin değişimini yapıyor. Bordür çalışmaları devam ediyor. Atatürk Parkı ile ilgili de şu anda ihale hazırlıkları yapılıyor. Lise Caddesi'ndeki dükkanları giydirme çalışmaları da var" dedi.

Başkan Topaloğlu'nun konuşmasından sonra gündeme geçildi. Belediyede geçici işçi statüsünde çalışan işçilere çalışma vizesi verilmesi konusunun görüşülmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi. Müdürlükler arası bütçe aktarması konusunun görüşülmesi ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun bir silahlı yakın koruma ile korunması konusunun görüşülmesi konuları oybirliğiyle kabul edildi.

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği'nin (ANTAB) 27/11/2019 tarih ve 61 sayılı yazısının görüşülmesi konusu oyçokluğuyla kabul edilerek, Kemer Belediyesi'nin ANTAB'a üye olması karara bağlandı.

Kamu kurum ve kuruluşları, okullar, her türlü spor kulüpleri, dernekler, vakıflar, sivil toplu kuruluşları gibi yerlerden talep edilen il içi ve il dışına araç görevlendirilmesi konusunun 2020 yılı gelir tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden görevlendirilip, görevlendirilmeyeceği konusunun görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Göynük Mahallesi ile Çamyuva Mahallesi'nde kurulan semt pazarları için 2020 yılı gelir tarifesinde belirlenen fiyat üzerinden otobüs seferlerinin devam edip etmeyeceği konusunun görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan Kındılçeşme bölgesine ait imar planı değişikliğinin görüşülmesi oybirliğiyle İmar Komisyonu'na sevk edildi.

KEMER'E DENİZ GONDOLU PROJESİ

Özel bir firmanın Kemer'de yapmak istediği Deniz Gondolu projesinin görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi. Kemer'e ve turizme büyük katkı sağlaması beklenen deniz gondolu projesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Topaloğlu, "Yapımcı firma bu projeyi bize getirdi. Arkadaşlar da izahlarını yaptı. Hatta tekneyle denize açıldılar. Kendilerinin denizde yapmak istedikleri bir gondol var. Almanlar daha önce bu projeyi farklı yerlerde yapmış. Bu proje gerekli yazışmaların yapılmasından sonra gerçekleştiği zaman Kemer'e büyük bir katkı sağlayacak. Kemer'i ve turizmi en iyi yerlere getirmek için çalışmalarımız devam edecek. Bu proje Türkiye'de ve Kemer'de ilk olacak" dedi.

Alman yapımcı firma daha sonra projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunum yapan Alman yetkili, bugüne kadar Almanya'da 4 tane deniz gondolu yaptıklarını belirterek, Kemer'de gerçekleştirilecek olan projenin Türkiye'de ilk olacağını ve bugüne kadar yapılanların en büyüğü olacağını söyledi. Gondolun aslında dalgıç sistemi olduğunu belirten Alman yetkili, "Bir oksijen tüpünün içerisinde bulunduğunuzu düşünün. Bu şişenin içinden direkt olarak dışarıyı izleyebilirsiniz. Kup kuru ayaklarla denizin altına ineceksiniz. Tüm güvenlik önlemleri alınmış olacak" diye konuştu.

Gündemin diğer bir maddesinde ise Ukrayna'nın Truskavets Belediyesi ile Kemer Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalamak üzere Ukrayna'nın Truskavets şehrine gidilmesi ve yurt dışı izninin görüşülmesi konusu oybirliğiyle kabul edildi.

Milli Parklara ait Kındılçeşme çadırlı ve kamp alanının Kemer Belediyesi'ne tahsisi konulu önerge oybirliğiyle kabul edildi. Kındılçeşme'nin çadırlı ve kamp alanı olarak Antalya'nın simgesi olduğunu hatırlatan Başkan Topaloğlu, "Kındılçeşme, Kemer'in kalbidir. Burayı Kemer'e kazandırırsak Kemer'de herkes bize dua eder. Turizm anlamında da ilçemize bir katkı sağlanır" dedi.

Şili'de düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda ümitler dünya şampiyonu olan Müşerref Özdemir'in antrenörü Emin Akar'a ödül verilmesi önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Öte yandan şampiyon sporcu Müşerref Özdemir'e, kasım meclisinde alınan kararla 50 tam altın ödülü verildi.

Kemer Nar İnşaat Eğitim Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Sürücü'nün şirketin tüm hisselerini bedelsiz olarak belediyeye hibe etmesi önergesi oybirliğiyle kabul edildi.

Giyim pazarlarının kapatılmaması ve aynı yerinde devam etmesi konulu önerge ise oyçokluğuyla kabul edildi.

Kemer'de ikamet eden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine tahsil yardımı yapılması konulu önerge de oybirliğiyle kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı