Kemer Kemer DH'ye yeni cihazlar alındı

Kemer DH'ye yeni cihazlar alındı

Paylaş
Kemer DH'ye yeni cihazlar alındı

Kemer DH'ye yeni cihazlar alındı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- KEMER Devlet Hastanesi'ne başta üroloji, göz, kadın doğum, çocuk ve KBB olmak üzere diğer branşlarda da kullanılacak yeni tıbbi cihaz alımları yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ödenekle Kemer Devlet Hastanesi'ne göz polikliniği için kombine otorefraktometre, üroloji bölümü için pneumatic lıthotrıpter ve üreterorenoskop, KBB kliniği için klinik tip tympanometre, çocuk kliniği için masaüstü pulse oksimetre, kadın doğum kliniği için jinekolojik masa ile hastanenin çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere fototerapi, defibrilatör, EKG cihazı, pansuman-ilaç ve tedavi- acil müdahale arabaları, otoskop oftalmoskop seti (2 adet seyyar ve 2 adet duvar tipi) alındı. Dijital Hastane HIMSS-6 unvanını daha da yükseltmek ve bölümlerde teknolojiyi desteklemek amacıyla çeşitli bilişim cihazları da alındı.

Cihazların uygulanması hakkında bilgiler alan Kaymakam Murtaza Dayanç, "Yaklaşık 3 aydır Kemer ilçesinde görev yapmaktayım. Görev süresince yaptığım incelemelerde, gerek vatandaşlardan gerekse bu son ziyaretlerimde hastaneden olumlu tepkiler alıyorum. Kemer Devlet Hastanesi iyi standartlarda olduğunu ve memnuniyetin yüksek olduğunu gözlemledim. Son alınan cihazlarla birlikte hizmet kalitesini artıracağı umuduyla başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere emeği geçen sağlık çalışanlarına, doktorlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi de "Sağlık Bakanlığımızın hastanemize tahsis ettiği ödenekle birçok birimlere tıbbi cihaz ve sarf malzeme alımları gerçekleştirdik. Bu sayede yeni kazandırılan tıbbi cihazlarla büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Hastalarımıza yerinde tedavilerini sağlayarak Antalya il merkezine sevkleri en aza indireceğiz. Hastalarımızın beklenti ve memnuniyetlerini en üst düzeyde tutacağız. Ayrıca bize tahsis edilen ödenek için bakanlığımıza ve emeği geçenlere personelim ve Kemer halkı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı