Kemer Kemer'de 4 tur teknesine mavi bayrak

Kemer'de 4 tur teknesine mavi bayrak

Paylaş
Kemer'de 4 tur teknesine mavi bayrak

Kemer'de 4 tur teknesine mavi bayrak

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki 4 turizm teknesi Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından açıklanan 2021 yılı Mavi Bayrak Ödülleri kapsamında mavi bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Kemer ilçe merkezindeki G Marina'ya bağlı Selçuk Demen'e ait Eliza 1, Eliza 2, Eliza 4 ve Bojnice isimli özel tur tekneleri turizm tekneleri için belirlenmiş olan 96 mavi bayrak kriterini eksiksiz olarak sağlayarak 2021 mavi bayrak ödülü alan turizm tekneleri oldu. Mavi bayrakla ilgili olarak Kemer G Marina'da düzenlenen törene Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkan vekili Ferhan Fidan, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya Şube Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ve yardımcısı Ömer Keskin, Kemer Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Serap Minta ile Gizem Gökdemir ile Kemer G Marina Genel Müdürü Levent Tokaç katıldı. Törende teknelerin sahibi Selçuk Demen'e bayrakları teslim edildi.

GEMİCİ: KEMER'İMİZE HAYIRLI OLSUN

Kaymakam Yücel Gemici, turizm teknelerinin mavi bayrak taşımasının mutluluk verici bir olay olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Turizm sektöründe verilen hizmetlerin belli bir sterilizasyonda olması, kullanılan alanların temizliğinin sürdürülebilir olması ve gelecek nesillere taşınabilir olması önemli bir husus. Tabii özel teknelerimizin de artık standartlaşmaya gitmesi, mavi bayrak taşımaya başlaması mutluluk verici bir olay. Ben titizliği ve duyarlılığı için arkadaşlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'na da bu çalışmaları yürüttüğü ve hizmetin gerçekleşmesini sağladığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Kemer'imiz için hayırlı olsun."

TURÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, "Özellikle bu sene 10 turizm teknesine mavi bayrak vermek bizi de oldukça heyecanlandırdı ve mutlu etti. Dünyada da bu anlamda sıralamaya girdik. Buradaki ödül kazanan teknelerimiz gerek misafirlere gerek yerli yabancı turistlere yaptığı çevre ile ilgili bilgilendirmeler, çalıştığı güzergahtaki doğal alanlar, korunması gereken canlılar ve hassas alanlarla ilgili bilgilendirme yapmaları gerektiği ve bununla ilgili tecrübeli deneyimli rehberlerinin bulunması gerekliydi. Bunların hepsini taahhüt ettiler bize. Biz de bunların denetimlerini yapıyoruz. Aynı zamanda oluşan atıkları lisanslı firmaya iletiyorlar. Yine bünyesindeki çalışanlara karşı gerek eğitimler gerek sosyal sorumluluk alanlarında üzerine düşenleri yine yapıyor. Tekneler bu anlamda gerek sosyal gerek çevre gerekse atık yönetimi anlamında örnek tekneler olarak aramıza katılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Şimdilik Antalya'da sayımızı 10'uncu ama bunu daha ileriki senelerde artacağından eminim. Bu arkadaşlar denizdeki gözlerimiz durumunda bu da oldukça bizim elimizi güçlendiren bir durum. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuk Demen'i gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik eden Kemer Belediye Başkan Vekili Ferhan Fidan, "Kemer ağırlıklı olarak turizmden yararlanan ilçemizdir. Biz çevremizi denizimizi ne kadar temiz, düzenli tutarsak bize gelen turistin hem sayısı hem de kalitesi artar. Bu anlamda hepimize görev düşmektedir. Kemer Belediyesi olarak da bu konuda sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

G-Marina Kemer Genel Müdürü Levent Tokaç da "Toplam 82 ticari yatımız var. 44 tanesi burada. Bölgemiz temizlik açısından zaten mavi bayraklı. Bugün daha da güzel olacak. Bizim de marina ve işletme olarak mavi bayrakçılara desteğimiz sonsuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı