Kemer Kemer'de deniz dibi temizliği

Kemer'de deniz dibi temizliği

Paylaş
Kemer'de deniz dibi temizliği

Kemer'de deniz dibi temizliği

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde protokol üyeleri, öğretim görevlileri, turizmciler, öğrenciler, otel personelleri ve dalgıç okulları kıyı ve deniz dibi temizliği yaptı.

Ayışığı Koyu ve Yörük Parkı'nda Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Öniz, KETAV Başkan vekili Volkan Yorulmaz, otel personelleri, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma Merkezi görevlileri, öğrenciler ve dalış okulları kıyı şeridinde ve deniz dibinde temizlik yaptı. Kıyıda özellikle sigara izmaritleri, pet şişeler toplanırken, deniz dibi temizliğinde ise içecek şişeleri, poşetler, plastik petler ve mangal çıktı.

Marmaris'ten gelen dalış okulları sahipleri Erkul Bakıroğlu, Adnan Yeşil ve Süleyman Akman çalışmalara dip temizliği yaparak destek verirdi. Sualtı temizliğinin ardından konuşan Erkul Bakıroğlu; "Kemer'e destek vermek için Marmaris'ten geldik. Bu işin Marmaris'i Kemer'i yok. Bütün Türkiye'yi el birliği ile temizleyeceğiz. Teşekkür ederiz. Sadece bizlere destek olun. Lütfen geleceğimize, çocuklarımıza, denize bir şeyler atmayın" dedi.

Çalışmalara kara temizliğinde destek veren Hüseyin Karameşe ise "Kemer'imizin denizi temiz ama artık daha da temiz olacak. Artık Kemerlilere ve gelen misafirlere ricamız lütfen denizimizi temiz tutalım. Türkiye'nin en temiz yörelerinden biri Kemer. Güzel kalmasını istiyorsak denizimize sahip çıkalım" dedi.

FOTOĞRAFLIA

Haberin Devamı