Kemer Kemer'de diyabet anlatıldı

Kemer'de diyabet anlatıldı

Paylaş
Kemer'de diyabet anlatıldı

Kemer'de diyabet anlatıldı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - DÜNYA Diyabet Günü dolayısıyla Kemer İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kemer Devlet Hastanesi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Kemer Devlet Hastanesi'nde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Murtaza Dayanç, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Esra Yılmaz, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Devlet hastanesi doktorlarından iç hastalıkları uzmanı İrem Özçelik, diyabet hakkında bilgi verdi. Diyabetin tanımı belirtileri, korunma yolları, diyabet tipleri ve risk faktörleri, Türkiye'de ve dünyada diyabet rakamları hakkında bilgi veren İrem Özçelik, beslenme alışkanlığının hastalıkta önemli bir etken olduğunu söyledi.

Nöroloji uzmanı Dr. Mecit Tuncay Epçeliden ise diyabetik polinöropatiler (şeker hastalığında periferiksizinir hasarları), diyetisyen Canan Yılmaz da diyabet hastalarının nasıl beslenmesi gerektiği, egzersiz ve spor, besin grupları, tüketilmesi ve tüketilmemesi gerek besinler konularında sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı