Kemer Kemer'de geleceğin şeflerinden sokak lezzeti

Kemer'de geleceğin şeflerinden sokak lezzeti

Paylaş
Kemer'de geleceğin şeflerinden sokak lezzeti

Kemer'de geleceğin şeflerinden sokak lezzeti

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu'nun düzenlediği Sokak Lezzetleri etkinliğinde geleceğin şefleri, katılımcılara hünerlerini sergiledi.

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 'Sokakta Ders Var! Sokak Lezzetleri' adlı etkinlikte, 240 öğrenci misafir eğitmen olarak gelen şeflerden iş dalları hakkında 20 günlük süreçte eğitim aldı. Öğrencilere, şeker hamuru figür eğitimi, sushi eğitimi, kuzu eğitimi, kebap eğitimi verildi.

Eğitim sonunda okul yanında düzenlenen etkinlikte kokoreç, midye, çiğ köfte, balık ekmek, kumda kahve gibi birçok ürünü ocaklarının başında hazırlayan öğrenciler davetlilerden tam not aldı. Etkinliğe, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Vekili Ferhan Fidan, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, TÜRSAB Kemer İlçe Temsilcisi Mehmet Akbaba, AÜ Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz, turizmciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Öğrencilerin yeteneklerini görünce mutlu oluyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz ise sektöre kaliteli ve değerli gençler kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Yılmaz, “Şenliği ilk defa yapıyoruz. Bu etkinliğimizi daha sonraki yıllarda da genişleterek yapmaya çalışacağız. Çocuklarımız burada el emekleriyle yaptığı ürünleri davetlilere sunuyor" diye konuştu.

Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ise şunları söyledi:

"Geleceğimizin şefleri, aşçıbaşıları burada yetişiyor. Yıllar sonra buradan mezun arkadaşlarımızı tesislerimizde ya da gittiğimiz restoranlarda göreceğiz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Bizler Kemer'in turizm camiası olarak onlara elimizden geldiği kadar destek veriyoruz ve destek vermeye de devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı