Kemer Kemer'de Türkü Festivali

Kemer'de Türkü Festivali

Paylaş
Kemer'de Türkü Festivali

Kemer'de Türkü Festivali

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi destekleriyle Kemer Sanat Platformu tarafından düzenlenen 1. Kemer Türkü Festivali başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve ana teması Neşet Ertaş olan festivale Kaymakam Murtaza Dayanç, belediye meclis üyeleri Ferhan Fidan ile Semih Özdemir, yerli ve yabancı çok sayıda türkü sever ve davetliler katıldı. Bozlak ustası halk ozanı Neşet Ertaş'ın anısına ithafen düzenlenen festivalde, sahne alan Erhan Kocamanoğlu, Ahmet Akgül, Adil Öktem ve Nesrin Bilal seslendirdiği türkülerle davetlilere güzel bir akşam yaşattı.

Daha sonra sahneye Kemerli İlyas Şimşek çıktı. Şimşek söylediği türkülerle festivali izleyenlerin kalbine dokundu. Son yıllarda Abdal kültürünün yetiştirdiği ve Türkiye'ye mal olan halk ozanı Neşet Ertaş'ın yeğeni Harun Çulha ise seslendirdiği türkülerle türkü severlere Neşet Ertaş'ın yansımasını izletti. Türk kültüründeki yaşanmışlıkları anlatan türküleri seslendiren Çulha, sahne performansıyla davetlilerden tam not aldı.

Kumluca Atatürkçü Düşünce Derneği Türk Halk Müziği Koro Şefi İbrahim Bilgenoğlu ve eşi Yüksel Bilgenoğlu da Neşet Ertaş'ın sevilen türkülerini yorumladı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak ise Neşet Ertaş'ın gönüllere dokunarak anlatmak istediklerini, festivali izleyenlere sazının tellerinde hissettirmeye çalıştı.

Diğer yandan belediye personeli Nilüfer Uysal, Neşet Ertaş'ın 'Ahu gözlerini sevdiğim dilber' türküsünü sazıyla birlikte yorumladı.

Kaymakam Murtaza Dayanç, festivalin özgün bir organizasyon olduğunu söyledi. Dayanç, türkülerin, Türk kültüründeki yaşanmışlıkları anlattığını belirterek, "Türküler kültürümüzün sevinçlerini, hüzünlerini anlatıyor. Festivalin ana temasının Neşet Ertaş olması da ayrı bir önem arz ediyor. Bozlakların tezenesini rahmetle anıyorum. Kemer turistik bir ilçe. Kemer'de turizm dışında bu tarz sanatsal faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum" dedi.

Meclis Üyesi Ferhan Fidan da sahne alan tüm sanatçıların gönüllere dokunduğunu, güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, emeği geçenlere Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu adına teşekkür etti.

Festival kapsamında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak tarafından belediye kültür salonunda Bozlaklar ve Neşet Ertaş konulu söyleşi yapılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı