Türkiye (Son Dakika) 'Kemerime dokundum, yanlış anladı'

'Kemerime dokundum, yanlış anladı'

Paylaş
'Kemerime dokundum, yanlış anladı'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, zihinsel engelli 21 yaşındaki B.K'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan İ.E, suçlamayı kabul etmedi

Olay, geçen yıl mayıs ayında Bağlık Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası İ.E., iddiaya göre evden kaçan ve sokakta dolaşırken yanına gelen zihinsel engelli B.K.’yı ağaçlık alana götürdü.

Burada pantolonu ve iç çamarışını indirdiği gence cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen İ.E., yakındaki lojmanlarda görevli güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine kaçtı.

Daha sonra polis tarafından gözaltına alınan İ.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 13.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmaya katılmayan sanık İ.E., bugün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Poliste psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde sanığın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ileri süren, ilk duruşmada ise böyle bir olayın yaşanmadığını söyleyerek sanıktan şikayetçi olmayan B.K., duruşmaya katılmadı.

"CİNSEL ORGANINA DOKUNMAYA BAŞLADI"

Adli Tıp Kurumu’nun, B.K. için ’Orta dereceli zeka geriliğine sahip olduğundan, yeterli delil olmadıkça verdiği ifadelerin doğruluğunun kestirilemeyeceği’ yönünde verdiği raporu okundu.

Ardından savunmasını yapan sanık İ.E., suçlamayı kabul etmedi. Ağaçlık alana giderken B.K.’nin kendisini arkadan takip ettiğini ve yanına oturduğunu ileri süren İ.E., "Geldi yanıma oturdu ve cinsel organına dokunmaya başladı. ’Ben ne yapıyorsun?’ dediğim sırada güvenlik görevlisi arkadaşlar geldi. Yanıma gelene kadar zihinsel engelli olduğunu anlamamıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Sanık İ.E., mahkeme başkanı hakimin, "Tanık olarak dinlenen güvenlik görevlisi pantolonunu düzeltirken görmüş" demesi üzerine, "Ben pantolonumu düzeltmedim. Elim kemerimin üzerindeydi. Yanlış anlamışlar" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı, sanık İ.E.’nin cezalandırılmasına yönelik kuvvetli delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesini talep ederken, mahkeme heyeti, dosyanın incelenmesi için duruşmayı erteledi.

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA

Haberin Devamı