Gündem Kenan Evren'in cenazesinde protesto

Kenan Evren'in cenazesinde protesto

Paylaş
Kenan Evren'in cenazesinde protesto

Kenan Evren'in cenaze namazında şok protesto. "Doğu'nun Başbuğu" olarak bilinen ülkücü hareketin sembol isimlerinden Yılma Durak'ın eşi cenazede 'Haram olsun' diye bağırdı

7. Cumhurbaşkanı ve 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren bugün Ankara'da yapılan devlet töreninin ardından düzenlenen cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30749","30749","201505","30749-303970.jpg","1", "0","Kenan Evren'in cenazesinde şok protesto");

Ahmet Hamdi Akseki Camii'de tam da helallik alınırken iki kadının 'Haram olsun' çığlıkları yükseldi. Bir anda korumalar harekete geçti. Kısa bir süreli bir arbede yaşandı.Arbede sırasında kadınlardan biri yere düştü. Diğer kadın ise "Çocuklarımı onun yüzünden babasız büyüttüm" diye bağırdı.

ÜLKÜCÜLERİN SEMBOL İSMİ YILMA DURAK'IN EŞİ ÇIKTI

'Hakkımı helal etmiyorum' diye bağıran kadınlardan birinin Ülkücü Hareketin önde gelen isimlerinden olan ve 'Doğu'nun Başbuğu' olarak bilinen Yılma Durak'ın eşi olduğu öğrenildi.

FACEBOK HESABINDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Yılma Durak, protesto sonrası Facebook hesabından yaptığı açıklamada eşi ve kızı için 'Allah sizden razı olsun' dedi.

Haberin Devamı

Solda Yılma Durak'ın kızı Saliha Gökçe sağda ise Yılma Durak'ın Lamia Durak.

YILMA DURAK, İŞKENCELERİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Protestocu kadının eşi olan Yılma Durak, 3 yıl önce bir gazeteye verdiği röportajında yaşadığı işkenceleri şöyle anlatmıştı:

4.5 yılı tecritte olmak üzere 6 yıl cezaevinde kaldım. İnsan, insana zulmederken eğlenir mi? Maksatları suçluluğumuzun ortaya çıkarılması değildi. Çırılçıplak soyuyorlardı. Kulak mememizden, göğsümüzden vücudumuza elektrik veriyorlardı.

BBP İL BAŞKANI'NDAN TEK KİŞİLİK PROTESTO

Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in naaşı kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Devlet Mezarlığı'na getirildi. Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mahmut Alan, yanında getirdiği pankart ile protesto gösterisi düzenledi. Alan, sivil polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.