Gündem Kenan Evren'ın kızları

Kenan Evren'ın kızları

Paylaş
Kenan Evren'ın kızları

Bugün toprağa verilen Kenan Evren'in cenaze törenine 3 kızı da siyahlar içinde geldi

Türkiye bugün tarihi bir günü daha geride bırakıyor. 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 35 yıl geçti. Türkiye’yi tamamen değiştiren müdahale sonrasında 650 bin kişi gözaltına alındı, 1,683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. Darbenin bir numaralı mimarı Kenan Evren tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetmiş ve bugün son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Haberin Devamı

3 KIZI DA ORADAYDI

Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Genelkurmay Karargahı'nda cenaze töreni düzenlendi. Evren'in naaşı daha sonra Akseki Camii'ne getirildi. Törende Evrenin kızları Miray, Şenay ve Gülay Evren de yer aldı.

ANNELERİ DE 1982 YILINDA ÖLMÜŞTÜ

2006 yılında Yazar Ayça Atikoğlu tarafından kaleme alınan “Cumhurbaşkanı Eşleri” isimli kitapta Kenan Evren’in 1982 yılında vefat eden eşi Sekine Evren hakkında ilginç bir detaya yer veriliyor. Kenan Evren'in 1944 yılında evlendiği eşi Sekine Evren, Manisa doğumlu. Kenan Evren ile ailesinin izni olmadan kaçarak evlenmiş. Şenay, Gülay ve Miray adlı üç kız çocuğu dünyaya getiren Sekine Evren, Mayıs 1980 tarihinde bir yurt dışı seyahatinde ağır bir kalp krizi geçirir. Daha sonra felç olur ve ömrünün kalan 2 yılını rahatsızlıklarıyla mücadele ile sürdürür. 1982 yılında vefat eder.

Haberin Devamı

5 Mart 1982 yılında vefat eden Sekine Evren'in cenaze töreninden fotoğraflar. İlk fotoğrafta Kenan Evren, eşinin tabutunun hemen arkasında yürüyor.

İkinci fotoğrafta ise (Sağdan üçüncü ) Kenan Evren eşinin cenaze namazını kılarken görülüyor.

GAZETE İLANLARI ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İLAN

12 Eylül cuntasının lideri Kenan Evren'in vefatı üzerine Hürriyet gazetesinin İstanbul baskısına “K. Ahmet Günday” adlı kişinin ilan vermesi de dikkat çekti.