Siyaset 'Kenan Paşa Anayasası'na sandıkta 'Hayır' diyeceğiz'
Paylaş
'Kenan Paşa Anayasası'na sandıkta 'Hayır' diyeceğiz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kenan Paşa Anayasası'na sandıkta 'Hayır' diyeceğiz. 12 Eylül'de ilk şamarı indireceğiz, seçimde de ikinci şamarı indireceğiz” dedi

REFERANDUM TURU

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara Polatlı ve Eskişehir’de konuştu. Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’deki referandumunda ‘Hayır’ oyu verilmesini istedi. AK Parti’nin yaptığı Anayasa değişikliği ile 12 Eylül’ün mimarı Kenan Evren’in yaptığı Anayasa arasında bir fark olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

‘AL BAŞINA ÇAL’

Bir Anayasa değişikliği halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, Kenan Paşa Anayasası’nın bir uzantısıysa, 12 Eylül’de 12 Eylül Anayasası’na ‘Hayır’ diyeceğiz. Hepinize hayırlı günler diliyorum. 12 Eylül’de AKP’ye, ‘Al bu Anayasayı başına çal’ diyelim. 12 Eylül’e ilk şamarı indireceğiz, seçimde ikinci şamarı indireceğiz.

‘SEVSİNLER KARARLILIĞINI’

Başbakan Tayyip Erdoğan’la önceki gün yaptığı terör zirvesini de hatırlatan Kılıçdaroğlu “Başbakan ‘İktidara geldiğimiz günden itibaren kararlı bir siyasi irade ortaya koyduk’ dedi. Sevsinler kararlılığını. Nasıl bir kararlılık ki üç kez açılımın adını değiştirdiniz, demek ki bunların kararlığı hikaye” dedi.

Haberin Devamı

‘DAHA TEŞHİS YOK’

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devem etti: Recep Bey, ‘Terörün bu aşamaya gelmesi doğru teşhis konulamamasından’ demiş. 8 yıldır iktidarsınız. Daha teşhis koyamamışlar, ‘Doktor’ diye geziyorlar. Bunlar doktor da değil, teşhis de koyamazlar, sorunu da çözemezler. Biz doğru teşhisi koyup sorunu çözeceğiz.