Magazin Kendi hastalığına gülüyor

Kendi hastalığına gülüyor

Paylaş
Kendi hastalığına gülüyor

'Geleceğe dönüş' filmiyle ünlenen Parkinson hastası olan Kanadalı oyuncu  Michael J. Fox, “Kendi semptomlarıma gülmekten kendimi alamıyorum” dedi

Geleceğe Dönüş’ film serisiyle tanınan Kanadalı oyuncu Michael J. Fox, 26 yıldır Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. Bu süreçte eşinin kendisine çok destek verdiğini söyleyen oyuncu, rahatsızlığının hayatını olumsuz etkilemesine izin vermediğini belirtti.



Michael J. Fox 'Geleceğe Dönüş' filmiyle ünlendi

'GÜLMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM'


AARP dergisine konuşan 55 yaşındaki oyuncu, “Çoğu zaman kendi semptomlarıma gülmekten kendimi alamıyorum. Aslında muazzam derecede komik olan şey de bu yaptığımı gören birinin ‘Zavallı Michael, kendi kahvesini bile alamıyor’ diye düşünmesi” şeklinde konuştu.

Michael J. Fox, teşhis konulan 1998 yılından bu yana Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor.

PARKİNSON HASTALIĞI NEDİR?

Parkinson hastalığı kademeli olarak ilerleyen (progresif) bir hastalık türü olup ve yol açtığı el, kol, bacak, çene ve yüzün titremesi gibi belirtiler zaman geçtikçe kötüleşir. Hastalık ilerledikçe kişi yürüme, konuşma zorluğu yaşayabilir ve günlük basit ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak duruma gelebilir.

Parkinson hastalığının tedavisi yoktur ancak bazı ilaçlarla hastalığın belirtileri hafifletilebilir. Bazı durumlarda semptomların iyileşmesi için beynin çeşitli bölgelerine cerrahi olarak müdahale edilebilir.

Haberin Devamı