Gündem Kendi otomobilini kendi yaptı

Kendi otomobilini kendi yaptı

Paylaş
Kendi otomobilini kendi yaptı

Kastamonu'nun Gökçekent köyünde oturan yürüme engelli 46 yaşındaki İlhan Varsak, kendi çabalarıyla engelli otomobili yaptığını söyledi

Kastamonu’da 3 yaşında yanlış bir iğne sonucu yürüyemeyip felç olan İlhan Varsak, köy yollarında bozulan tekerlekli sandalyesinin tamiratıyla başladığı makine ve mekanik yeteneğini kullanarak yerli üretim bir otomobil yaptığını anlattı.

SAATTE 60 KİLOMETRE

10 beygir gücünde, 4 ileri 1 geri vitesli, saatte 60 kilometre hız yapabilen yaklaşık 1500 TL’ye mal ettiği otomobilini tanıtan Varsak, köy yollarında tamamı kendi yapımı olan otomobiliyle gezmenin tadını çıkardığını belirtti.

Su motoru, saç malzeme ve çıkma otomobil parçaları kullanan İlhan Varsak, hiç okula gitmediğini, okuma yazmayı da köy evinde kendi çabasıyla öğrendiğini, daha sonra da okur yazarlık belgesi aldığını söyledi.

Haberin Devamı

>> İŞTE O OTOMOBİLİN GÖRÜNTÜLERİ - FOTOGALERİ

>> BU DA RİZELİ MUCİDİN OTOMOBİLİ

Makine ve mekaniğe olan yeteneği sayesinde evdeki bozulan eşyaları tamir ederek işe başlayan İlhan Varsak, bugüne kadar kendisi için 7 ayrı otomobil yaptığını anlattı. Bozulan otomobilini parçalayan ve bu parçalarla daha iyisini yaptığını savunan Varsak, çocukluğunda ailesinin aldığı otomobilin sürekli bozulduğunu söyledi.

YAPTIĞI OTOMOBİLLER HİÇ BOZULMUYORMUŞ

Merakı sayesinde yaptığı otomobillerin hiç bozulmadığını iddia eden Varsak, "Türkiye’de yerli otomobil olmaması bir ayıptır" dedi. Otomobilinde çıkma malzeme kullandığını, kaportayı da saçtan kendisinin yaptığını dile getiren Varsak, "Köydeyiz, gelir seviyemiz o kadar yüksek değil" dedi. Varsak, yaptığı otomobili engellilerin kullanabileceğini, pedal olmadığı için elle hareket ettiğini ekledi.

Haberin Devamı

Turan KURT / KASTAMONU (DHA)