Dünya Kentin suyunu zehirlemeye çalıştı! Son anda önlendi

Kentin suyunu zehirlemeye çalıştı! Son anda önlendi

Paylaş
Kentin suyunu zehirlemeye çalıştı! Son anda önlendi

ABD'nin Florida eyaletinde bir Hacker'ın şehir suyunu zehirlemeye çalıştığı fark edilince duruma hemen müdahale edildi. Hacker'ın şehir suyuna nasıl ulaştığı merak ediliyor.

The Guardian'da yer alan bir haber ABD'nin Florida eyaletinde nasıl bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü ortaya koydu. Şehir içme suyu şebekesini zehirlemek için harekete geçem bir hacker yetkililerin durumu son anda fark etmesiyle engellendi.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü meydana gelen olay içme suyu şebekesini denetleyen görevli sudaki Sodyum Hidroksit yani halk arasında 'kostik' olarak da bilinen maddenin oranının beklenmedik ve çok hızlı bir şekilde arttığını tespit etmesiyle ortaya çıktı.

Sodyum hidroksit nedir?

Sodyum Hidroksit beyaz renkte olup nem çekici özelliği olan bir madde. Suda kolaylıkla çözülüyor. Yumuşak, kaygan ve sabun hissi veren bir yapıda. Sıvı ve katı halde bulunabiliyor ve herhangi bir kokusu da yok. Katı olanı payet, boncuk gibi şekillerde olurken sıvı olanı, sulu çözelti şeklinde bulunmakta. Sodyum Hidroksit temizleme malzemesi olarak kullanılır, en yaygın olanı lavabo açıcılarıdır. Güçlü yağ alma özelliği sayesinde paslanmaz çeliklerde kullanılır.

Haberin Devamı