Ekonomi Kentsel dönüşümü hızlandıracağız

Kentsel dönüşümü hızlandıracağız

Paylaş
Kentsel dönüşümü hızlandıracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Beyoğlu’ndaki gayrimenkul yatırımlarını inceledi.

Bakan Özhaseki, Taksim 360 ve Emek Sineması’ndaki çalışmaları yerinde görerek, “Taksim 360, doğru düşünülmüş ve planlanmış bir proje. Yerinde ve aslına uygun bir dönüşüm yapılıyor. Vatandaş başka yere taşınmadan dönüşüm yapılıyor. Herkesin tek tek rızası alınıyor” dedi.

YENİ YASA HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Kentsel dönüşüm için yeni yasa hazırlıklarına da devam ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, “Yeni yasayla hem kentsel dönüşümü hızlandıracağız hem de sıkıntıları gidereceğiz. Gelecek yıl çok hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Başkan Ahmet Misbah Demircan ise, en büyük kentsel dönüşüm projelerinin Beyoğlu’nda yapıldığını belirterek, “Taksim 360 projesinin bulunduğu bölgede tüm adalar ruhsatlandırıldı ve inşaat başladı. Şu anda inşaat kaba olarak bitti. Bu yıl içinde ilk parçalar bir aşamaya gelecek. Hedef 2019'da bu projeyi bu haliyle kullanıma açmak” bilgilerini verdi.

DEĞERİ 500 MİLYON DOLAR

Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi, Beyoğlu Belediyesi önderliğinde, Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul tarafından yapılıyor. Proje, Türkiye’nin kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi. 500 milyon dolar yatırıma sahip Taksim 360’ta; alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel, pansiyonlar, mağazalar ve ofis alanları var.

Haberin Devamı