Dünya Kenya'daki saldırıda otelde bulunan ve Twitter'dan sesini duyuran adamdan güzel haber

Kenya'daki saldırıda otelde bulunan ve Twitter'dan sesini duyuran adamdan güzel haber

Paylaş
Kenya'daki saldırıda otelde bulunan ve Twitter'dan sesini duyuran adamdan güzel haber

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Korkunç olayın ardından bölgede durum kontrol altına alındı. Saldırı sırasında otelde bulunan ve Twitter'dan yardım çağrısında bulunan adamdan güzel haber geldi.

Kenya İçişleri Bakanı Fred Matiang, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başkentin Westland bölgesindeki "DusitD2" adlı otel yerleşkesi ve çevresinde güvenliğin sağlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Güvenlik ekiplerinin bölgede binalardan halkı ve yabancıları başarıyla tahliye ettiğini, güvenliğin sağlandığını ifade eden Matiang, halktan günlük yaşantısına devam etmesini istedi. Eş Şebab terör örgütü, saldırıyı üstlendi.

TWITTER'DAN YARDIM ÇAĞRISI

Ron Ng'eno adlı bir Twitter kullanıcısı, otelde mahsur kaldığını söylemiş ve attığı Tweet'lerle yardım istemişti. Banyoda saklandığını ve teröristlerin yaklaştığını yazan adam, "Eğer ölürsem cennete gideceğime inanıyorum. Aileme onları sevdiğimi söyleyin. Caleb, Mark ve Carol, sizi seviyorum" diye yazmıştı.

"HERKESE TEŞEKKÜRLER"

Son olarak şarjının bitmek üzere olduğunu ve kendilerine dua edilmesini isteyen adama binlerce kişi mesajlarıyla destek olmuştu. Neyse ki Ron Ng'eno korkunç saldırıdan kurtulduğunu açıkladı ve şu mesajı paylaştı:

Haberin Devamı

"Herkese destekleri için teşekkür ederim. Şu anda evimde, ailemle birlikteyim. Kendi hayatlarını tehlikeye atıp diğerlerini kurtaran Kenya Ulusal Polis Departmanı'na ve Kenya Savunma Kuvvetleri'ne cesaretlerinden ötürü teşekkür ederim."