Ekonomi Kepenkler kapanıyor, monitörler açılıyor

Kepenkler kapanıyor, monitörler açılıyor

Paylaş
Kepenkler kapanıyor, monitörler açılıyor

Regus'un araştırmasına göre, yeni iş alanlarını ve müşterilerini internet üzerinden oluşturan firmaların internetteki sosyal ağlar üzerinden yaptığı ticaret giderek artıyor

Türk firmalarının yüzde 46’sının yeni iş alanlarını ve müşterilerini internet üzerinden oluşturduğu bildirildi. Regus’un araştırmasına göre, yeni iş alanlarını ve müşterilerini internet üzerinden oluşturan firmalar, internetteki sosyal ağlar üzerinden yapılan ticaret için, pazarlama bütçelerinden yüzde 25 yer ayırıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de küçük ölçekli firmalar yeni müşterilerini, büyük ölçekli firmalara nazaran daha yüksek bir oranda (yüzde 52) internetteki sosyal ağlardan elde ederken, bütçelerinde de sosyal ağlara büyük ölçekli firmalardan daha fazla pay (yüzde 25) ayırıyor. Büyük ölçekli şirketler ise bu ağlara bütçelerinden yüzde 20 ayırıyor.

Türkiye’de şirketlerin yüzde 65’i sosyal ağları, müşterilerle temas kurmak ve yönetmek için, yüzde 76’si ticari amaçlı; yüzde 58’i şirket profilindeki görsel işitsel animasyonlardan etkilendikleri için, yüzde 10’u faydalı bilgi elde etmek için kullanıyor.

Araştırmaya göre uluslararası firmalarda da durum Türkiye’dekinden çok farklı değil. Uluslararası firmaların yüzde 58’i bu ağları en popüler şekilde ticari amaçlı kullanırken, yüzde 51’i müşteri gruplarına ulaşmak, organize etmek ve yönetmek için, yüzde 54’ü de faydalı bilgi elde etmek için kullanıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE 7. BÜYÜK İNTERNET NÜFUSUNA SAHİP

Regus’un, Orta/Doğu Avrupa ve Balkanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Garry Gürtler, sosyal ağların, ticarette ana bir araç haline geldiğini belirtti.
Gürtler, bu ağların müşteri ve tüketiciye ulaşmada hiçbir zaman belirgin bir rol oynayamayacağına inanan bir kesime rağmen, daha yüksek bir kesimin, var olan müşterilerini tutabilmek ve yeni müşterilere ulaşmak amacıyla pazarlama bütçelerinde bu ağlara önemli miktarlar ayırdıklarına dikkati çekti.

Gütler, Türkiye’nin Avrupa’daki 7. büyük internet nüfusuna ve 2. en popüler on-line kısa mesaj aktivitesine sahip olması nedeniyle söz konusu alanda büyük bir oyuncu olmasının şaşırtıcı olmadığını da sözlerine ekledi.

AA