Antalya Kepez Varsak Kütüphanesi, kapılarını açtı

Kepez Varsak Kütüphanesi, kapılarını açtı

Paylaş
Kepez Varsak Kütüphanesi, kapılarını açtı

Kepez Varsak Kütüphanesi, kapılarını açtı

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı için yatırım programına aldığı 16 kütüphane arasında yer alan Varsak Kütüphanesi'ni törenle hizmete açtı.

İlçenin dört bir yanını kütüphanelerle donatan belediye, 7. kütüphaneyi Varsak bölgesine kazandırdı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, beraberindeki AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile Varsak Kütüphanesi'nin açılış törenine tramvayla gitti. Tramvaya Yeşilırmak Durağı'ndan binen bürokratlar, yolcularla sohbet etti, istek ve talepleri dinledi. Başkan Tütüncü ve Antalya milletvekilleri yolcularla geçen güzel sohbet ortamının ardından, Varsak Kütüphanesi açılış törenine katıldı.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'de heyecanın, enerjinin hiç bitmediğini, yeni eserler üretmenin coşkun bereketinin de hiç bitmediğini söyledi.

VARSAK HİZMETLERLE GELİŞTİ

Konuşmasında Kepez Belediyesi binasının yerinin eskiden Antalya'nın çöplüğü olarak tarif edildiğini de hatırlatan Başkan Tütüncü, "Orası Antalya çöplüğüydü. Bugün kütüphane açılışını yaptığımız Varsak'ta kimilerinin 'Varsak mı, Varsak mı' dediği bir yerdi. Bugün burada spor tesisleri var, Antalya'nın ilk olimpik yüzme havuzu burada açıldı. Kurs merkezleri var, güzel güzel okullar yapıldı. Şimdi iktidarımızın okullar noktasında yeni müjdeleri olacak" dedi.

"Biz bize güvenenleri bugüne kadar hiç mahcup etmedik" diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, açılış törenine tramvay ile geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Biz bugün buraya tramvayla geldik. Buraya tramvay yapılacağını 7-8 yıl önce konuşsaydık, 'Yok artık derlerdi'. Tramvay açılırken hemşerilerimizin 'Burası Taksim mi? Varsak mı?' dedikleri sevinçlerini hatırlıyorum. Buraya gelirken tramvayı 10 dakika bekledik. Biz yolları yaptık, tramvayı koyduk ama, tramvay'ın gelişi bile bazen bakıyorsunuz gecikebiliyor. Tramvay'ın gelişi gecikse bile hizmetleri buraya getirmekte, hükümetimiz olarak, milletvekilleri olarak, cumhurbaşkanımız olarak asla gecikmeyeceğiz, geciktirmeyeceğiz. Bize güvenenleri de asla mahcup etmeyeceğiz."

KÜTÜPHANELER MEDENİYET GÖSTERGESİ

Kepez Belediyesi'nin 7. kütüphane açılışında milletvekilleri adına AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük hayalinin Millet Kütüphanesi olduğunu hatırlatan Çelik, "AK Parti milletvekilleri olarak bütün kütüphane açılışlarına katılmaya çalışıyoruz. Çünkü bu medeniyetin bir göstergesidir. Gelişmişlik göstergesi bu kütüphanelerdir. Çocuklarımız buraya ne kadar çok ilgi gösterirse o kadar gelişir" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Kepez Belediyesi'nin 7. Kütüphanesi, Varsak Kütüphanesi'nin kapıları kitapseverlere açıldı. Ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve beraberindeki heyet kütüphaneyi gezdi, raflardaki kitapları inceledi, açılışa katılan çocuklarla da sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı