Antalya Kepez'den Antalya'ya şehitler müzesi

Kepez'den Antalya'ya şehitler müzesi

Paylaş
Kepez'den Antalya'ya şehitler müzesi

Kepez'den Antalya'ya şehitler müzesi

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Antalyalı şehitlerin hatıralarının yaşatılacağı 'Antalya Şehitler Müzesi'nin kuruluş çalışmalarını başlattı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçim projeleri arasında yer alan 'Antalya Şehitler Müzesi'nin kurulması için Dokuma Fabrikası yerleşkesinde çalışma başlatıldı. Müze, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, şehit aileleri desteği ile kurulacak. Başkan Tütüncü, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'nde düzenlediği toplantıda, müze çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Başkan Tütüncü, seçim kampanyası döneminde, Antalya Şehitler Müzesi'nin startını 29 Mayıs'ta vereceklerini açıkladığını hatırlattı. Söz verdiği tarihte, müzenin kuruluşunu sembolik olarak başlattıklarını aktaran Tütüncü, şehitler müzesi fikrini, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Nizam ile oluşturduklarını aktardı. Başkan Tütüncü, şöyle dedi:
"Şehrin geçmişten günümüze şehitlerinin hatıralarını taşıyan, isimleriyle, fotoğraflarıyla, özel eşyalarıyla hatıralarını yaşatan bir müze Türkiye'de yok. Kepez Belediyesi olarak derneğimiz ile böyle bir müze kurarak, milli tarihimize, milli kültürümüze, şehrimize bir katkı olsun anlamında böyle bir eseri ortaya koyabileceğimizi düşündük. Bu projeyi de 2019-2024 dönemimizdeki vaatlerimiz arasına aldık. Müzeyi, derneğimizle, şehit ailelerimizle kuracağız."
MÜZE, DOKUMA'NIN KALBİNE KURULUYOR
Başkan Hakan Tütüncü, müzeyi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinin tam kalbine kuracaklarını belirterek, "Yerleşke içerisinde 7'den fazla müze ve bilim merkezi var. Antalya Şehitler Müzesi'ni de bu müzeler adasının tam merkezinde kuruyoruz. Bu müzede, ay yıldızlı al bayrağın uğruna can vermiş, bu güzel memleketin sonsuza kadar Türk vatanı olması düşüncesiyle gözünü kırpmadan ölüme yürümüş geçmişten günümüze tüm Antalyalı şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatacağız. Müzede, Antalyalı şehitlerimizi anlatacağız. İsimleri, fotoğrafları, hayat hikâyeleri ve özel eşyaları yer alacak. Müze ile Antalyalı şehitlerimizin hatıralarını hem şehirle buluşturacağız hem de geleceğe aktaracağız" dedi.
ANTALYA'NIN TÜM ŞEHİTLERİ MÜZEDE
Başkan Tütüncü, "1. Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda, son 45 yılda bölücü terör örgütüne karşı ülkemizi müdafaa ederken ve 15 Temmuz'da şehit olan Antalyalılar var. Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul gibi çok büyük değerlerimiz var. Bu bakımdan şehitler müzesi çok anlamlı olacak" diye konuştu.
Başkan Tütüncü, müzenin gelecek yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde açılacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı