Antalya Kepez’den şeffaf belediyecilik

Kepez’den şeffaf belediyecilik

Paylaş
Kepez’den şeffaf belediyecilik

Kepez’den şeffaf belediyecilik

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, 2015 yılından bu yana belediyesinin mal ve hizmet ihalelerini sosyal medya hesapları üzerinden canlı gerçekleştiriyor. Kepez meclisinin de canlı yayınla vatandaşların denetiminde yapıldığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bu hizmetler, belediyemizin açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlikte en üst seviyeye geldiğini göstermektedir" dedi.

Yıllardır mal ve hizmet alımlarını, ilçe kararlarının alındığı meclis toplantılarını canlı yayınla hemşehrilerinin denetimine sunduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Hemşehrilerimizin bize duyduğu bu güvenle yolumuza yolculuğumuza devam ediyoruz" dedi. Kepez Belediyesi’nin, hizmet çalışmalarında açıklığı, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği merkeze aldığını belirten Tütüncü, “Bizim dönemlerimiz, açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik noktasında olağanüstü yeni uygulamalarla kurumumuzu tanıştırdığımız bir dönem oldu. Biz 2015 yılından itibaren bütün ihalelerimizi canlı yayınla vermek suretiyle aslında açıklığın, şeffaflığın ve hesap verilebilirliği en önemli konu başlığı olan ihaleler noktasında da bambaşka bir geleneğin bölgemizde, Antalya'mızda oluşmasına, Türkiye yerel yönetimlerine bu anlamda bir ufuk açmamıza vesile olduk" dedi.

GÜLVEREN, KEPEZ’İN EN ÖNEMLİ İHALESİ

Kepez Belediyesi’nin canlı yayın ihalelerine 2015’te Meşe Kapısı olarak bilinen Park Orman projesinin ihalesi ile başladığını hatırlatan Tütüncü, “Ve ondan sonra bütün ihalelerimiz canlı yayınla gerçekleşti. Belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu en önemli ihale Gülveren Kentsel Dönüşüm ihalesiydi. Çünkü hacim olarak en büyük, en geniş ve en kapsamlı, mahiyet olarak da bütün kamuoyunun dikkatini çeken bir ihaleydi. O bakımdan o ihaleyi de canlı yayında vermemizin ne kadar büyük faydaları olduğunu o dönemde hepimiz gördük" diye konuştu.

MECLİS TOPLANTILARI DA CANLI YAYINLANIYOR

Kepez Belediye meclisinin de sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandığını belirten Tütüncü, “Kepez adına kararların oluştuğu en önemli organ olan belediye meclisimizin, şeffaflık, açıklık, hesap verilebilirlik anlamında üzerinde en çok durulması gereken ihalelerin canlı yayınla veriliyor olması, Kepez Belediyesi’nin açıklıkta, şeffaflıkta ve hesap verilebilirlikte en üst seviyeye geldiğini göstermektedir. Ve biz bundan dolayı da büyük bir memnuniyet içerisindeyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı