Antalya Kepez'den sıfır atık projesine tam destek

Kepez'den sıfır atık projesine tam destek

Paylaş
Kepez'den sıfır atık projesine tam destek

Kepez'den sıfır atık projesine tam destek

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, atıklardan gübre, kedi ve köpek maması elde edilen kompost çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tütüncü, Kepez Belediyesi'nin çevreci bir belediye olduğunu söyledi.

Kepez Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde cumhurbaşkanlığı külliyesinde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'ni desteklemeye devam ediyor. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılmasını amaçlayan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında çevreci çalışmalar yürüten Kepez Belediyesi tarafından 'Sıfır Atık Tanıtım Toplantı'sı düzenlendi.

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Hakan Tütüncü, sıfır atık projesi kapsamında belediye olarak yapılan çevreci çalışmaları anlattı. Bir süredir geri dönüşüm konusunda çok önemli bir projeyi devletin çok farklı bir konsept içerisinde tek çatı altında topladığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bu projenin en önemli yanı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde devam eden 'Sıfır Atık Projesi'. Bu proje çevreci bir anlayışla oluşturulan çok özel bir yaklaşım bütünü" dedi.

Kepez Belediyesi'nin çevreci bir belediye olduğunu söyleyen Hakan Tütüncü, “Bu hassasiyetimizi sürekli güçlendirerek, kuvvetlendirerek, çok farklı yeni uygulamalara dönüştürerek, yolumuza yolculuğumuza devam ediyoruz. Sıfır atıkla ilgili en önemli nokta geri dönüşüme verilen değer nokta ve bütün bunların farklı bir şekilde gerçekleştiriliyor olmasıdır. Kepez Belediyesi özellikle son 2 yıl içerisinde, yeni geri dönüşüm firmalarıyla bambaşka başarılara imza atmıştır. Hem daha nitelikli geri dönüşüm hizmetini hemşehrilerine sunmaktadır, hem de bu geri dönüşümden para kazanan bir belediye olmuştur" diye oknuştu.

ÇEVRECİ FİRMALARA PLAKET

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını 'Sıfır Atık Projesi'ne destek verenlere ve çevreci çalışmalar gerçekleştiren geri dönüşüm firmalarına teşekkür ederek bitirdi. Tütüncü konuşmasının ardından, Kepez Belediyesi ile birlikte çevreci çalışmalar yürüten Erensan Geri Dönüşüm, Opsis Kompost Firması ve DEHA Biodizel Geri Dönüşüm ile Tabiat Geri Dönüşüm firmalarına çevreci çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı