Antalya Kepez'e 'Kadın koordinasyon merkezi'

Kepez'e 'Kadın koordinasyon merkezi'

Paylaş
Kepez'e 'Kadın koordinasyon merkezi'

Kepez'e 'Kadın koordinasyon merkezi'

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim kampanyasındaki 123 proje vaadinden biri olan 'Kadın Koordinasyon Merkezi'ni törenle hizmete açtı.
Kepez Belediyesi'nin Kadın Koordinasyon Merkezi tanıtım toplantısı Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) Sakarya Kurs Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına katılan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 11 yıllık görev süresinde kadınlara yönelik yapmış oldukları hizmetlere değindi. Kadına yönelik bir çok eser, hizmet ve belediyecilik uygulaması gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, AKMEK'i açarken 'Burası çok güzel bir kadınlar kulübü olacak' dediğini hatırlatarak, "AKMEK, bugün geldiği noktada her yıl 7 binden fazla hemşehrisine kurs veriyor. Kursiyerlerinin yüzde 90'dan fazlası da kadınlardan oluşuyor. Her yeni yılda AKMEK, daha da gelişti, güzelleşti, büyüdü ve yeni şubelerle hizmet zincirine yeni noktalar ekledi. Çok özel bir Kadınlar Kulübü haline geldi" dedi.
AKMEK'in kadınlara kurs vermenin yanında, çok özel bir şeyi de başardığına değinen Başkan Tütüncü, “Dört duvar arasında kalan ev kadınları, sosyal hayatın bir parçası haline getirdi. Kültür, sanat etkinlikleri, gezilerle ve çeşitli faaliyetlerle Kepez'in kadınlarını hayatın içerisine dahil etti. AKMEK, geliştikçe, büyüdükçe kadınlarımız güçlendi, toplum güçlendi" dedi.
Kadın Koordinasyon Merkezi'nin 2019 seçim vaatlerinden biri olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Belediyemizin kadına ve aileye yönelik vermiş olduğu birçok hizmeti tek çatı altında birleştirerek, kadınların şehre daha çok katkı sağlamasını ve yönetime daha çok katılmasını sağlayan Kadın Koordinasyon Merkezi'ni oluşturduk. Şehrin kadınlarıyla birlikte, devletin yardım elini hemşehrilerimizin ve şehrin kalbine dokunduracağız" diye konuştu.
MERKEZ NASIL ÇALIŞACAK?
Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Özsoy'un himayesinde, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, AKMEK Sorumlusu Canan Gököz başkanlığında sürdüreceğini belirten Hakan Tütüncü, "Projeler üreten, uygulamalar geliştiren, ışık tutan çalışmalar yapılacak. Belediyemizin kadın bürokratları, sivil toplum kuruluşlarında yer alan kadınlarımız, kadın muhtarlarımızla birlikte burada eşgüdüm halinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Merkez bünyesinde, kadın ve aile komisyonu, sağlık hizmetleri komisyonu ve sosyal projelerin üretilmesiyle ilgili komisyonlar yer alacak" dedi.
HER PROJEYE KADIN ELİ
Kadın Koordinasyon Merkezi'nin kadına dokunan, insana dokunan, aileye dokunan güzel projeleri ile güzel bir şehir idealine hep beraber ulaşmak istediklerine değinen Tütüncü, her projeye kadın elinin dokunmasını istediklerini dile getirdi.
KEPEZ 'DE YEŞİL SEFERBERLİĞİ
Kepez Belediyesi'nin 3-4 aydır çok önemli bir seferberlik başlattığını da hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bu seferberlik, 'Yeşil Seferberliği'. 29 Kasım Cuma günü Yeşil Seferberliğinde Kadın Koordinasyon Merkezimiz ile yeni bir adım daha atıyoruz. Çok güzel bir ağaç dikme kampanyamız olacak. Ağaç dikme kampanyasında, Kadın Koordinasyon Merkezimizi daha farklı yönleriyle konuşmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Başkan Hakan Tütüncü'nün konuşmasının ardından merkez kurdele kesilerek hizmete açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı