Burdur Kerim Can'ı kazı ekibi de aradı

Kerim Can'ı kazı ekibi de aradı

Paylaş
Kerim Can'ı kazı ekibi de aradı

Kerim Can'ı kazı ekibi de aradı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'un Altınyayla ilçesinde kaybolduktan 46 saat sonra bulunan otizmli Kerim Can Güney'i arama çalışmalarına Kibyra Antik Kenti kazı ekibi de katıldı.
Altınyayla'ya bağlı Asmabağ köyünde geçen pazar günü öğle saatlerinde kaybolan otizmli Kerim Can Güney, yaklaşık 46 saat sonra ekipler tarafından sağlıklı şekilde bulundu. Kerim Can'ın kayıp olduğunun duyulmasının ardından AFAD, jandarma, UMKE ekipleri ile Asmabağ, Kızılyaka, Çatak, Çörten köylerinden yüzlerce vatandaş iki gün arama çalışması yürüttü. Çalışmalar sonunda Kerim Can ormanlık alanda bulundu ve ambulansla Gölhisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.
Kerim Can Güney'i arama çalışmalarına kaybolduğu bölgeye 20 kilometre mesafede bulunan Kibyra Antik Kenti'nde çalışan kazı ekibi de dahil oldu. Kazı Başkanı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru ile kazı ekibi de arama çalışmalarına gönüllü destek verdi. Özüdoğru, "Kibyra'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Altınyayla ilçesi Asmabağ köyünde kayıp olan Kerim Can sağ salim bulundu şükür. Aramaların son gününde kazı ekibimizden uzman arkadaşlarımızla arama kurtarma çalışmalarına imkanlarımız ölçüsünde destek sağlamaya çalıştık. Süreçte yoğun ve profesyonel emek harcayan başta Valiliğimiz olmak üzere, Altınyayla Kaymakamlığımız, il ve ilçe jandarma ekiplerimiz ve AFAD, AKUT uzmanlarına vatandaş olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Allah'a şükür Kerim Can sağlıklı ve iyi. Ailesine geçmiş olsun diyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı