Yaşam Kermit'in 'ikiz kardeşi' bulundu!

Kermit'in 'ikiz kardeşi' bulundu!

Paylaş
Kermit'in 'ikiz kardeşi' bulundu!

Dünyaca ünlü 'Muppet Show' kukla gösterilerinin efsane karakteri Kurbağa Kermit'e ikiz kardeşi kadar benzeyen bir kurbağa türü keşfedildi

POSTA.COM.TR
Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'da keşfedilen ve 'Hyalinobatrachium dianae' adıyla kayıtlara geçirilen yeşil kurbağa, rengi kadar, yuvalarından fırlamış iri gözleri ve çene yapısıyla tıpatıp Kermit'e benziyor.



'Hyalinobatrachium dianae', ilk kez Kosta Rika Amfibi Araştırma Merkezi'nde görevli Dr. Brian Kubicki tarafından görüntülendi ve hayvan bilimci arkadaşları Stanley Salazar ve Robert Puschendorf ile birlikte yaptıkları çalışmayla detaylı bir şekilde kayıtlara geçirildi.

Araştırma Merkezi'nin verdiği bilgiye göre Dr. Kubicki, yeni bulduğu hayvana ismini, annesi Janet Diana Kubicki'den esinlenerek verdi.



Daha önce bu bölgede araştırma yapa bilim adamlarının gözünden bir şekilde kaçmayı başaran sevimli hayvanın, kurbağadan ziyade bir böcek gibi ıslık sesi çıkardığı belirtiliyor. Yeni bulunan kurbağanın göğüs kısmının şeffaf olması, iç organlarının bile dışarıdan görülmesini sağlıyor.

BİR DE ESPRİ YAPABİLSE TAM OLACAK!


Bilim adamları şimdi, 'Hyalinobatrachium dianae'nin, ikiz kardeşi Kermit gibi dünyayı kırıp geçiren espriler yapma yeteneği bulunup bulunmadığını araştırıyor!

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı