Dünya Kerry'den Ebola açıklaması

Kerry'den Ebola açıklaması

Paylaş
Kerry'den Ebola açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Batı ve Orta Afrika'da etkili olan Ebola salgınını "dünya vatandaşlığının büyük bir imtihanı" olarak adlandırdı

Başkent Washington’daki diplomatlar heyetiyle bakanlıkta bir araya gelen Kerry, ABD’nin Ebola ile mücadelede attığı adımlara ilişkin bilgi verdi.

Dünyadaki ülkelere çağrıda bulunarak salgınla başetmek için daha fazla para ve materyale ihtiyaç duyulduğunu belirten Kerry, "Hiçbir ülke, ulusların hiçbir bağımsız grubu, bu problemi kendi başlarına çözemeyecek. Bu, kolektif, küresel bir sorumluluk üstlenmeyi gerektiriyor. Herkes görev başına" diye konuştu.

Ebola virüsünün kontrol altına alınması için ABD’nin yaklaşık 330 milyon dolar bağışta bulunduğunu bildiren Kerry, tüm ulusların daha fazla para, kamyon, helikopter, mürettebat, tedavi merkezleri, yatak ve jeneratör göndermesini istedi.

Kerry, "Ama en önemlisi, cesur sağlık çalışanlarına ihtiyacımız var" diye konuştu. Bugüne kadar birçok ülkenin desteğiyle 89 milyon dolar toplandığını anlatan Kerry, Batı Afrika’ya 165 sağlık çalışanını gönderen Küba’nın 300 yeni elemanını da buraya göndermeyi planladığına değindi.

Kerry, "Açıkçası dünya daha fazlasını yapmalı ve bu ivedilikle yapılmalı" dedi. Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama’nın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın eski özel kalem müdürü Ron Klain’ı Ebola’yla mücadelede yönetimin çalışmalarını yürütecek kişi olarak ataması bekleniyor.

AA

Haberin Devamı