Keşan Keşan Belediye Başkanı'ndan, 'su tasarrufu' çağrısı

Keşan Belediye Başkanı'ndan, 'su tasarrufu' çağrısı

Paylaş
Keşan Belediye Başkanı'ndan, 'su tasarrufu' çağrısı

Keşan Belediye Başkanı'ndan, 'su tasarrufu' çağrısı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, vatandaşlara su tasarrufu yapmaları konusunda çağrıda bulunarak, abonelere, tasarruf amacıyla aparat dağıtılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, barajlardaki doluluk oranının ve yağışların azalması dolayısıyla yaşanacak olası su sıkıntısına karşı vatandaşların tasarruflu olmalarını istedi. Özellikle yeraltı su kaynaklarının beslenmesi için kar yağışına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Helvacıoğlu, "Daha önümüzde 3 aylık bir kış sezonu var. Yağmur ve kar bekliyoruz. Bize yer altı sularını beslemesi açısından kar suyu lazım. Bu ay kar yağışı bekliyoruz. Yetmeyecek ama nefes aldıracaktır. Bizim öngörülerimize göre bu ay ki yağışlar sonucu barajın doluluk oranı yüzde 8'den, 15 seviyesine yükselecek" dedi.

'BELEDİYE OLARAK DA STRATEJİK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ'

Vatandaşlara su tasarrufu konusunda çağrıda bulunan Helvacıoğlu, "Büyüğümüz, küçüğümüz evinde, işyerinde su tasarrufu yapması gereklidir. Bunu bir görev edinmeliyiz. Eski günler yok artık. Küresel iklim değişikliği dünyanın yapısını bozuyor. Tasarruf edersek, israftan kaçınırsak suyumuzu yeterli hale getirebiliriz. Belediye olarak da stratejik bir çalışma içerisindeyiz. Su yönetimi politikası üretiyoruz. abonelere, tasarruf amacıyla aparat dağıtılması için çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı