Keşan Keşan Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Keşan Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Paylaş
Keşan Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Keşan Belediyesi araç filosunu genişletiyor

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi, 1,3 milyon lira tasarruf ile hizmet filosuna kattığı 5 aracın tanıtım programı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tanıtıma Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan Belediye Meclis Üyeleri, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile birim müdürleri katıldı.

Programda konuşan Helvacıoğlu, Keşan halkının hizmetine sunulan 5 aracın bugünkü toplam değerinin 1 milyon 500 bin TL olduğunu, hibe ve mali disiplin marifeti ile bu araçları 200 bin TL’ye belediyeye kazandırdıklarını belirtti. Belediyenin hizmet filosuna kazandırdıkları Şanlıbüs, Sporbüs, Çöp Taksi 2, çöp kamyonu ve süpürge aracının tanıtımı için bir arada olduklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Takdir edersiniz ki, 2 yıl önce göreve geldiğimiz günden itibaren adeta bir atılım ve gelişim dönemi başlattık. Altyapı ve üstyapı çalışmaları, yatırım projeleri ve benzeri alanlardaki girişimlerimiz ile hizmetlerin niteliği, kalitesi ve hızı fark edilir şekilde gelişti. Hal böyle olunca araç envanterinin de gelişerek belediyemizin hizmet temposuna katkı sunması gerekiyordu. Biz hızlı çalışacaksak araçlarımız da buna göre olmalıydı. Bu anlamda; tasarruf ve mali disiplin anlayışımızı, hizmete dönük araç yatırımı konusunda da sürdürdük. Bugün ‘beşi bir yerde’ diyerek hizmet filomuza katılan 5 yeni aracımızı daha gururla halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

‘39 ARACI, 3 MİLYON 850 BİN LİRAYA KAZANDIRDIK’

Yeni dönemde araç yatırımı konusunda gelinen noktayı birkaç veri ile paylaşan Helvacıoğlu, “24 ayda hizmet filomuza kattığımız araç sayısı 39’a yükseldi. Göreve geldiğimizde 88 araç ile hizmet üretirken bugün itibari ile araç filomuz 125’e yükselmiştir. Net bir ifade ile bu 39 araç ile birlikte araç filomuzu yaklaştık %50 arttırdık. Göreve geldiğimizde hali hazırda kullanılan 88 aracın yaş ortalaması 16 yıl iken 24 ayda Keşan’ımıza kazandırdığımız yeni araçlarımızın yaş ortalaması ise 5 yıla düştü… Aslında tüm bunlardan daha da önemli olan bir konu var. Bugün burada Keşan’ımızın ve Keşan halkının hizmetine sunduğumuz 5 aracın bugünkü toplam değeri 1 milyon 500 bin liradır. Dikkatinizi çekmek istiyorum; biz, hibe ve mali disiplin marifeti ile bu araçları 200 bin liraya belediyemize kazandırdık. Yani; önemli işlere imza atacak olan bu araçlardan 1 milyon 300 bin lira tasarruf sağladık tekrar dikkat çekmek istiyorum, 200 bin liraya 1 milyon 500 bin liralık araç alabilir misiniz? Keşan Belediyesi olarak biz aldık. Tasarruf konusu ile ilgili yaptığımız işlerde mütevazı olmayacağız. Dönemimizde, hizmete kazandırdığımız toplam 39 aracın ise bugünkü değeri 9 milyon liradır. Yine toplam 9 milyon TL değerindeki bu 39 aracı; hibe, tasarruf ve israfı önleyen tamir ve bakım marifetleri ile 3 milyon 850 bin liraya Keşan’ımıza kazandırdık. Hurdaya ayrılan yüz binlerce liralık aracın Destek Hizmetleri Birimimizce tamir ve bakımlarının yapılarak hizmete nasıl kazandırıldığını daha önce dile getirmiştim. Bakın bugün hizmete sunduğumuz süpürge aracını hurdacı almazdı. Burada temizlik işlerimiz ve kademe Birimimiz, Belediye Başkan Yardımcımız Yakup Balcı, ticari faaliyette bulunan Ayhan Beyli kardeşim bu aracı topladılar ve hizmete kazandırdılar” şeklinde konuştu. Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından kurban kesilerek, dua okundu.

Haberin Devamı