Keşan Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

Paylaş
Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

Keşan İyilik, Sağlık ve Eğitim Vakfı kuruldu

KEŞAN (Edirne), (DHA)- EDİRNE’nin Keşan ilçesinde İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı (KİSEV)’nın kuruluş işlemleri tamamlandı.

KİSEV’le ilgili Keşan Kaymakamlığı toplantı salonunda basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya, vakfın kurucuları; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Keşan Kahveci Lokantacı ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Orkan Özkaya ve Keşan Belediyesi Proje Sorumlu Aytaç Onur Akay katıldı.

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, vakfın amacının Keşan başta olmak üzere ülke genelinde ve yurt dışında muhtaç kişiler, bedensel ve zihinsel engelliler, dezavantajlı olan veya olmayan aile, topluluk ve bireylerin eğitim, sosyal, sağlık, hayri ve kültürel anlamda desteklenmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Hayırlı bir işe vesile olduğumuza inanıyorum. Keşan İyilik Sağlık ve Eğitim Vakfı’nı hukuki tüzel kişiliğine kavuşturmuş oluyoruz” dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, KİSEV’in gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kurulduğunu ifade ederek, “Yardımları bir havuzda birleştireceğiz. Vakfın kurulması için önemli adımlar attık ve nihayetinde sonuca da ulaştık. Vakfımız, ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara ve engellilerimize yönelik olarak faaliyetini sürdürecek. Bunun yanında vakıf projemizi destekleyecek bir projeyi daha hayata geçirmek üzereyiz. ‘Engelsiz Keşan’ adlı projemizi de bu kapsamda hazırlayarak, Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduk. Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Keşan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü paydaşlığında, engelli vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik katkı sağlayacak bir proje hazırladık. Türkiye’ye örnek olacak bu projenin toplam bütçesi 3 milyon TL. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe alacağız. Proje kapsamında; sosyal hizmetler müdürlüğümüzün bulunduğu mevkiinde bir engelsiz yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz. Burada; engelsiz bir park, içinde sosyal tesis ve hediyelik eşya üzerine bir satış noktası olacak. Tesis içinde kuracağımız satış noktasında da engelli vatandaşlarımızın promosyon ürünler üretip satış yapmaları sağlanacak. Merkezin bahçesinde de engelli vatandaşlarımıza yönelik engelsiz oyun aletlerinin yer aldığı bir alan oluşturulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı