Keşan Keşan'da ilk arpanın kilosu 1.65 TL'den alıcı buldu

Keşan'da ilk arpanın kilosu 1.65 TL'den alıcı buldu

Paylaş
Keşan'da ilk arpanın kilosu 1.65 TL'den alıcı buldu

Keşan'da ilk arpanın kilosu 1.65 TL'den alıcı buldu

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde sezonun hasat edilen ilk arpası gerçekleştirilen salon satışında kilosu 1.65 TL'den alıcı buldu.

Keşan Ticaret Borsası'nda yapılan salon satışına, AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Sözcüsü Dr. Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile üreticiler katıldı.

Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, yeni hasat sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Bu sözlerin ardından, Keşanlı üretici Yusuf Uzdilli tarafından getirilen nem: 9,8, hektolitre: 53,1, protein: 13,8, nişasta: 49,2 ve selüloz: 3,9 değerlerine sahip 1 ton 180 kilo ağırlığındaki arpa, salon satışı ile açık arttırmaya sunuldu. 1,10 TL'den açık arttırmaya sunulan ilk arpa ürünü, Erman Tarım Ürünleri ve Gübre Alım Satımı San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Erman Yörük tarafından kilosu 1,65 TL’den satın alındı.

Satıştan sonra söz alan İbrahim Girgin, yağışlardan dolayı bölgedeki tüm ürünlerde artış beklediklerini ifade ederek, "Verimde ve kalitede iyi bir artış olmasını bekliyoruz. Şu anda açıklanan fiyatlar geçen yıllara göre iyi oldu. Bildiğimiz gibi bizler ürünü hemen satışa çıkartıyoruz. Hal böyle olunca da ne para ne de depolanacak yer yetiyor. Bu nedenle Keşan ve İpsala'daki lisanslı depolar nedeniyle TMO'ların boş olmasıyla, kargaşaların önüne geçilecek. Şuanda depolamada sıkıntı olmasa da, herkes paranın hesabını yapacak. Bereketli bir hasat dönemi bekliyorum. İnşallah herkes ürününü kazasız belasız bir şekilde alır" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise hasat sezonunun tüm ülkeye ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, "İnşallah yakında buğday hasadımız da başlayacak. Bu yıl, bir aksilik olmazsa bölgemizde son derece iyi bir verim bekliyoruz. Allah afetlerden korusun. Bölgemizde buğdayda rekor verim bekliyoruz. Fiyat önemlidir ama verim olmadıktan sonra fiyatın da çok kıymeti yok" diye konuştu.

Ayçiçeği desteklemelerine değinen Aksal, şöyle konuştu: "Ayçiçeği desteklerini Haziran ayında ödemeyi planlıyorduk. Bu destekler bilindiği gibi TC kimlik numaralarının son hanelerine göre çiftçilerimize ödeniyor. Biz, bayramdan önce herkesin cebine biraz para girsin dedik ve desteklerin yüzde 70'ini bayramdan önce, TC kimlik numarasına bakmaksızın ödedik. Birileri; 'Devlet, kalan yüzde 30'un üzerine mi yattı?' şeklinde söylentiler yayarak kafa karıştırmak istiyor. Asla böyle bir şey yok. Önce pamuk destekleri ödenecekti fakat biz bölge milletvekilleri olarak, 'Kesinlikle tüm yağlı tohumlar ile birlikte ödenecek' dedik. Devletin kimseni parasının üzerine yattığı yok. Kalan yüzde 30'luk kısmı da Haziran ayında ödeyeceğiz inşallah. Üreticilerimiz böyle söylemlere kanmasın."

Sezonun ilk arpasını borsaya getiren çiftçi Yusuf Uzdilli'ye Keşan Ticaret Borsası adına, plaket ve 50 litrelik mazot fişi, Keşan Ziraat Odası adına da çeyrek altın hediye edildi.

Haberin Devamı