Gündem KESK ve DİSK'ten 'Berkin' grevi

KESK ve DİSK'ten 'Berkin' grevi

Paylaş
KESK ve DİSK'ten 'Berkin' grevi

Bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için DİSK ve KESK greve çıkıyor. İşte grev kararlarıyla ilgili ayrıntılar

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için DİSK bugün greve çıkıyor. Berkin Elvan’ın cenazesine katılım için yarın greve çıkacağını bildiren Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) yapılan açıklamada, "Ekmeğin ve umudun Türkiye halkına emanet demek için ‘işimizi gücümüzü’ bir kenara bırakıyor, bulunduğumuz her yerde ayağa kalkıyor ve Berkin’i uğurluyoruz” dendi.

KESK DE İŞ BIRAKMA KARARI VERDİ

DİSK'in iş bırakma açıklamasından sonra bir iş bırakma açıklaması da KESK'ten geldi. KESK de Berkin Elvan için bugün saat 12.00'de iş bırakıyor.

KESK yaptığı açıklamada, Berkin Elvan’ın cenaze töreninin yarın saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi’nde başlayacağını ve saat 15.00’den sonra Feriköy Mezarlığı'na defnedileceğini belirtti. KESK, cenaze töreninin başlayacağı saat 12.00’den itibaren tüm illerde “Bu ülke halkı sözünü söylemiştir: Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil!” çağrısıyla “emek ve demokrasi” güçleriyle birlikte kitlesel protestolar örgütleyerek alanlara çıkacaklarını duyurdu. Açıklamada, “Gün Berkin’in ekmeğine ve umuduna, onurumuza sahip çıkma günüdür! Gün onların çocukları milyarları çalarken bizim çocuklarımızın katledilmesine sessiz kalmamanın günüdür!” denildi.